Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αντίδραση αναμένεται στο ΧΑ λόγω προσέγγισης τεχνικών σημείων και αναζωπύρωσης ελπίδων για συμφωνία

tags :
Αντίδραση αναμένεται στο ΧΑ λόγω προσέγγισης τεχνικών σημείων και αναζωπύρωσης ελπίδων για συμφωνία
Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον οι αλλαγές στους δείκτες MSCI – Το βλέμμα στη μετοχή της Κυριακίδης Μάρμαρα μετά την ανακοίνωση των βασικών μετόχων
Προς τεχνική αντίδραση θα βαδίσει σήμερα το ΧΑ καθώς προσέγγισε κρίσιμα τεχνικά σημεία αλλά και με την καλλιέργεια της προσδοκίας για γεφύρωση των διαφορών στη σημερινή συνάντηση Τσακαλώτου-Dijsselbloem.
Την ίδια ώρα τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει νέα μέτρα προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, εξέλιξη που δεν αφήνει τις τιμές των μετοχών να καταρρεύσουν, καθώς οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα έλεγε σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.
Χθες ο MSCI ανακοίνωσε την τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών στις οποίες δεν υπάρχουν αλλαγές στους δείκτες MSCI Greece Standard και MSCI Small Cap.
Σημειώνεται πως στον ελληνικό δείκτη υπάρχουν εννέα μετοχές και συγκεκριμένα οι μετοχές των Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Πειραιώς, Eurobank, Τιτάν και Folli Follie.
Τα βλέμματα των επενδυτών θα στραφούν και στη μετοχή της Κυριακίδης Μάρμαρα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι βασικοί μέτοχοι και ομάδα μετόχων συμφώνησαν να δράσουν συντονισμένα προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να αντιδράσει αναμένοντας μία σημαντική εξέλιξη από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

IBG

Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα ανοικτά θέματα για την αξιολόγηση, μπορούν να στηρίξουν την αγορά σήμερα με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

Beta

Νέες ελπίδες για συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ίσως σταθεροποιήσει τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και να βοηθήσει την αγορά να αντιδράσει.

Eurobank

Για σήμερα πιστεύουμε ότι η αγορά θα προσπαθήσει να αντιδράσει μετά τις απώλειες των προηγούμενων δύο ημερών λόγω των ελπίδων που δημιουργεί η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών η οποία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για συμφωνία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης