Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Σουηδία η Fitch – Σταθερό το outlook

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Σουηδία η Fitch – Σταθερό το outlook
Η βαθμολογία αποτυπώνει το πού υψηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ, την πολύ ανεπτυγμένη κοινωνία και το ιστορικό της υγιούς διαχείρισης στην οικονομική πολιτική και τα δημόσια οικονομικά
Στην επιβεβαίωση της ανώτατης αξιολόγησης «ΑΑΑ» για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο και εγχώριο νόμισμα) της Σουηδίας προχώρησε ο οίκος Fitch, διατηρώντας τις προοπτικές 12μήνου (outlook) σταθερές.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις βαθμολογίες «ΑΑΑ», «ΑΑΑ» και «F1+» για τα ομόλογα χωρίς εξασφαλίσεις σε ξένο και εγχώριο νόμισμα, το ανώτατο όριο αξιολόγησης (Country Ceiling) και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα αντίστοιχα.
Στη σχετική της έκθεση, η Fitch τονίζει ότι η βαθμολογία της σκανδιναβικής χώρας αποτυπώνει το πού υψηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ, την πολύ ανεπτυγμένη κοινωνία και το ιστορικό της υγιούς διαχείρισης στην οικονομική πολιτική και τα δημόσια οικονομικά.
Ο οίκος αναμένει το δημόσιο χρέος να ανέλθει στο 42,5% του ΑΕΠ το περασμένο έτος, για να μειωθεί στο 40% το 2018.
Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, θα διαμορφωθεί στο άκρως ικανοποιητικό 3% ια το 2016, από 4% το 2015, για να φτάσει στο 2,6% και το 2,3% το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.
Για το περασμένο έτος, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 6,9%, από 7,5% το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης