Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Επίθεση Schaeuble σε Schulz για το ελληνικό χρέος με το βλέμμα στις γερμανικές εκλογές

Spiegel: Επίθεση Schaeuble σε Schulz για το ελληνικό χρέος με το βλέμμα στις γερμανικές εκλογές
Ο Schaeuble συνέκρινε τον Schulz με τον Trump όταν φωνάζει στους οπαδούς του, κάντε και πάλι την Ευρώπη μεγάλη
Απάντηση που στοχεύει περισσότερο στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έδωσε στον Martin Schulz ο W. Schaeuble για τη θέση του αναφορικά με την Ελλάδα.
«Για να φτάσουμε σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανάληψης ευθύνης για τα χρέη των χωρών μελών θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Schulz όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Έλληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα».
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών σε συνέντευξή του στο Der Spiegel έστρεψε τα βέλη του στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών μετά τα δημοκοπικά αποτελέσματα που δείχνουν το SPD να απειλεί σημαντικά την A. Merkel.
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος έχει στο πλευρό του το ΔΝΤ ο Schaeuble απάντησε:
«Όχι, ο Schulz θέλει να επιβληθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το ΔΝΤ όμως ζητά περισσότερες, αλλά όταν προκύπτει η εντύπωση ότι υπογράφουμε μια συνθήκη, αλλά πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι χαρτί, που σε περίπτωση ανάγκης δεν μπορούμε εφαρμόσουμε, τότε αυτό είναι η καλύτερη τροφή για τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία».
Ο Schaeuble επέκρινε τον Martin Schulz ότι στη ρητορική του αναμειγνύει με επιτυχία τον Obama και τον Trump.
«Τον Trump γιατί"; ρωτά ο δημοσιογράφος.
«Όταν ο Schulz φωνάζει στους οπαδούς του, κάντε και πάλι την Ευρώπη μεγάλη, είναι επακριβώς αυτό που λέει ο Trump.
Με τον λαϊκιστικό τρόπο με τον οποίο εξορκίζει την υποτιθέμενη ρήξη της κοινωνίας ακολουθεί τη μέθοδο του αμερικανικού προεκλογικού αγώνα».
Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε σε ραντεβού με την πραγματικότητα τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz για να συγκρίνει τις ελλείψεις σε σχολικές υποδομές στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου κυβερνάται από Σοσιαλδημοκράτες, σε αντίθεση με άλλα κρατίδια, όπως της Βαυαρίας με άλλη τοπική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης