Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών παραμένει στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών

tags :
ΧΑ: Στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών παραμένει στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών
Πιθανότητες ανοδικής κίνησης εντοπίζουν οι αναλυτές καθώς εκτιμούν πως η κυβέρνησης θα υποχωρήσει και τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα
Στην αγορά έχουν καλλιεργηθεί εκ νέου ελπίδες για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και θα επιστρέψουν σύντομα οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.
Ωστόσο, ο χρόνος περνάει και ουσιαστικά τα ανοικτά θέματα δεν λύνονται αυξάνοντας τον λογαριασμό, εξέλιξη που διατηρεί την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.
Με τα παραπάνω δεδομένα η αγορά εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά στο άνοιγμα, καθώς μάλιστα ο γενικός δείκτης ξεπέρασε τις 620 μονάδες βελτιώνοντας ξανά την επενδυτική ψυχολογία και σε τεχνικό επίπεδο, αλλά τα περιθώρια ανόδου στην παρούσα φάση δεν είναι μεγάλα.

 
Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, η οποία ξαναέβαλε την ημερομηνία της 20ης Φεβρουαρίου ξανά το παιχνίδι για κλείσιμο της συμφωνίας.


Beta

Η προσδοκία για συμφωνία θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των επενδυτών στην εγχώρια αγορά, ωστόσο ο χρόνος περνάει χωρίς τα τεχνικά κλιμάκια να επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Στη σημερινή ατζέντα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται τη Γερμανία και θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκες, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιεύει τα στοιχεία για την κατασκευαστική δραστηριότητα Νοεμβρίου.

 
Eurobank

Θα περιμέναμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί με όλα τα βλέμματα τα παραμένουν στραμμένα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών και η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης