Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alpha Finance: Στα 10,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος - Σύσταση outperform

tags :
Alpha Finance: Στα 10,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος - Σύσταση outperform
Τα περιθώρια αλουμινίου βρίσκονται στα ύψη, οι εγχώριες προοπτικές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολλά υποσχόμενες και η ΜΕΤΚΑ αναμένεται να παραδώσει αξιοπρεπή αποτελέσματα για άλλη μια χρονιά
Ο όμιλος Μυτιληναίος έχει θέσει τις βάσεις για ακόμη χρονιά ρεκόρ.
Τα περιθώρια αλουμινίου βρίσκονται στα ύψη, οι εγχώριες προοπτικές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολλά υποσχόμενες και η ΜΕΤΚΑ αναμένεται να παραδώσει αξιοπρεπή αποτελέσματα για άλλη μια χρονιά.
Αυτό διαπιστώνει την τελευταία ανάλυσή της η Alpha Finance, εκτιμώντας ότι η απορρόφηση της ΜΕΤΚΑ στον όμιλο θα ολοκληρωθεί, όπως έχει προγραμματιστεί, στο τρίτο τρίμηνο του 2017.
Σε αυτό το πλαίσιο, η σύσταση του Μυτιληναίου είναι "outperform", ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, ενώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο στα 10,5 ευρώ, από 6 προηγουμένως, χρησιμοποιώντας τον μετά τη συγχώνευση αριθμό μετοχών.



Αλουμίνιον της Ελλάδα (ΑτΕ)

Οι τιμές αλουμινίου βρίσκονται στα ύψη μετά τις πρόσφατες περικοπές παραγωγής στην Κίνα.
Την ίδια ώρα, η Μυτιληναίος υπέγραψε συμβόλαιο μακροχρόνιας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι το 2020) με την ΔΕΗ, μειώνοντας τον κίνδυνο.
Όπως όλα δείχνουν αυτή η επιθετική μείωση του κόστους κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας αποδίδει καρπούς, με τα περιθώρια αλουμινίου και αλουμίνας πάνω από τα 700 δολ./ ΜΤ και 100 δολ. / ΜΤ αντίστοιχα το 2016 και 2017.
Στην πραγματικότητα, η Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι μεταξύ των πλέον αποδοτικών επιχειρήσεων του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη την καμπύλη των προθεσμιακών συμβολαίων αλουμινίου, η Alpha Finance αναμένει τα EBITDA της Αλουμίνιον να φτάσουν περίπου τα 170 εκατ. ευρώ το 2017 και περίπου 200 εκατ. ευρώ έως το 2020.



ΜΕΤΚΑ

Τα παραδοσιακά έργα ενέργειας είναι λιγοστά, ενώ το ανεκτέλεστο της ΜΕΤΚΑ μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την περίοδο 2008-2014.
Τα περιθώρια βρίσκονται υπό πίεση λόγω του ανταγωνισμού (κυρίως από την Κίνα και την Κορέα) και της διαφοροποίησης της εταιρείας από τις παραδοσιακές δραστηριότητές.
Πάντως, η ΜΕΤΚΑ παραμένει μια εξαιρετικά αποτελεσματική επιχείρηση.
Το ανεκτέλεστο στην πραγματικότητα αυξήθηκε τον τελευταίο καιρό, αφού η εταιρεία κέρδισε δύο έργα στη Σερβία και τη Λιβύη.
Η Alpha Finance εκτιμά ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 8% το 2017, με τα EBITDA στα 70 εκατ. ευρώ για το 2017 και το 2018.
Από εκεί και πέρα ​​το 2018 όμως, η ορατότητα είναι χαμηλή αυτή τη στιγμή, η διοίκηση του ομίλου θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της από τα παραδοσιακά ενεργειακά έργα.



Ενέργεια

Οι συντελεστές φορτίου για τα δύο CCGTs (Closed-cycle gas turbine) έργα του Ομίλου αυξήθηκαν το 2016, με την πορεία να αναμένεται να συντηρηθεί το 2017.
Την ίδια ώρα, ο όμιλος εμφάνισε περαιτέρω αύξηση ισχύος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ οι προοπτικές στην εγχώρια αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται πολλά υποσχόμενες.
Η Alpha Finance τονίζει ότι σχεδόν το 90% της ενέργειας του ομίλου που σχετίζονται με τα EBITDA είναι αυστηρά ρυθμιζόμενο, ενώ οι πληρωμές με προσωρινό καθεστώς λήγουν τον Μάιο.
Ακόμα κι έτσι, η Alpha Finance εκτιμά ότι τα EBITDA του ομίλου θα ανέλθουν στα 76 εκατ το 2017 και περίπου 100 εκατ. έως το 2020.



Κίνδυνοι

Η ενεργειακή διαίρεση και η Αλουμίνιον της Ελλάδος δεν λειτουργούν σωστά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Κάθε αλλαγή, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη και την αποτίμηση.
Για παράδειγμα, η σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ τελειώνει το 2020.
Κάθε σημαντική αύξηση θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική ικανότητα κέρδους της ΑτΕ.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων και οι διακυμάνσεις ευρώ/δολαρίου υπαγορεύουν το καθαρό αποτέλεσμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Οι εκτιμήσεις της Alpha Finance για τη Μυτιληναίος



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης