Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ιδανικά για τις ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες τα επίπεδα των 50-60 δολαρίων στο brent

tags :
Fitch: Ιδανικά για τις ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες τα επίπεδα των 50-60 δολαρίων στο brent
Αν το πετρέλαιο υποχωρήσει από αυτά τα επίπεδα ο κλάδος δεν θα μπορεί να διατηρήσει την πιστωτική του ποιότητα
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες χρειάζονται τις τιμές του Brent στα επίπεδα των 50-60 δολαρίων ανά βαρέλι, προκειμένου να βελτιώσουν τις ταμειακές τους ροές και το 2017.
Αυτό αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, επισημαίνοντας ότι αν το πετρέλαιο υποχωρήσει από αυτά τα επίπεδα ο κλάδος δεν θα μπορεί να διατηρήσει την πιστωτική του ποιότητα.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που επεξεργάζεται η Fitch, οι Royal Dutch Shell (AA- / Negative), Totan (AA- / Negative) και BP (Α / Stable) είναι σε θέση να καλύψουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες τους και τα μερίσματά τους από τις λειτουργικές ταμειακές ροές, αν οι μέσοι όροι του πετρελαίου είναι στα 50-60 δολάρια το 2017.
Τα στοιχεία αυτά είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις οδηγίες των εταιρειών.
Ανάλογα με τις πραγματικές τιμές, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να αναφέρουν αρνητικές οργανικές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2017, αλλά ένας συνδυασμός των λειτουργικών εξόδων, των περικοπών κεφαλαιακών δαπανών και των μερισμάτων θα τους θέσει σε μια ασφαλέστερη θέση.
Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες θέτουν ως προϋπόθεση ότι η πρόσφατη ανάκαμψη του πετρελαίου δεν μπορεί να αποδειχθεί βραχύβια.
Ωστόσο, σε ένα σενάριο που το πετρέλαιο υποχωρήσει στα 40-45 δολάρια, θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, όπως περικοπές μερισμάτων και κεφαλαιακών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης