Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IBG: Εποικοδομητικές οι ελληνικές τράπεζες, παρά το «θολό» πολιτικό τοπίο – Οι προβλέψεις για το 2017

tags :
IBG: Εποικοδομητικές οι ελληνικές τράπεζες, παρά το «θολό» πολιτικό τοπίο – Οι προβλέψεις για το 2017
Η IBG υπογραμμίζει πως αναμένει πιο επιθετική μείωση των NPLs για το 2017, με το κατώτατο ποσοστό των προβληματικών δανείων να φτάνει τουλάχιστον το 40%
Θετικά αποτιμά τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών για το 2016 η IBG Research, τονίζοντας πως κατάφεραν να είναι «εποικοδομητικές» στη λειτουργία τους, παρά το «θολό» πολιτικό τοπίο της χώρας.
Στη σχετική της έκθεση, η IBG τονίζει πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) πέτυχαν τους στόχους τους για το περασμένο έτος, να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να αυξήσουν τις προοπτικές τους.
Ωστόσο, παρά τα βελτιωμένα αποτελέσματα, οι μετοχές τους σημείωσαν πτώση 24% με 38% το 2016.
Η IBG υπογραμμίζει πως αναμένει πιο επιθετική μείωση των NPLs για το 2017, με το κατώτατο ποσοστό των προβληματικών δανείων να φτάνει τουλάχιστον το 40% επί του συνόλου για κάθε τράπεζα, ενώ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η τιμή των μετοχών τους είναι ελκυστική, δεν αναμένεται αξιοσημείωτη αύξηση το επόμενο διάστημα.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον άκρως ικανοποιητικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) της Εθνικής Τράπεζας που της διασφαλίζει τη ρευστότητα, με την Alpha να ακολουθεί.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, διατηρούνται οι συστάσεις «Buy» για τις τέσσερις τράπεζες:
Αναλυτικότερα, οι συστάσεις και οι τιμές – στόχοι για το 2017:



Τα στοιχεία της IBG για τις ελληνικές τράπεζες:
















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης