Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Βελτίωση της οικονομίας της Βραζιλίας - Έλλειμμα, ανάπτυξη και χρέος ακόμα προβληματικά

Fitch: Βελτίωση της οικονομίας της Βραζιλίας - Έλλειμμα, ανάπτυξη και χρέος ακόμα προβληματικά
Ο Fitch προβλέπει, ότι η Βραζιλία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εφέτος, αν και δημιουργεί κάποια ανησυχία η αδυναμία στις επενδύσεις και στην εσωτερική κατανάλωση που καταγράφηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016
Συγκρατημένη αισιοδοξία επιτρέπει για τη Βραζιλία η ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών αντιμετώπισης δημοσιονομικών και οικονομικών ανισορροπιών τους τελευταίους μήνες, όμως η αδύναμη ανάπτυξη και ένα μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα προϋπολογισμού σημαίνουν, ότι η σταθεροποίηση του χρέους της μεγάλης λατινο-αμερικανικής χώρας παραμένει μια πρόκληση.
Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 σε ανάλυσή του για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον οποίο από την επιβεβαίωση της αξιολόγησης της χώρας με «BB» τον Νοέμβριο του 2016 με αρνητική προοπτική επαναξιολόγησης, η Βραζιλία έχει θέσει ανώτατο όριο δημοσιονομικών δαπανών (αύξηση μέχρι το ρυθμό του πληθωρισμού), ενώ καταγράφει αποκλιμάκωση πληθωρισμού και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της συρρικνώθηκε σε 1,3% του ΑΕΠ της.
Ωστόσο, το βραζιλιάνικο ΑΕΠ συρρικνώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ το έλλειμμα του δημοσίου τομέα για το 2016 παρέμεινε στο υψηλό επίπεδο του 8,9% του ΑΕΠ.
Κατά τη διάρκεια του 2016, τα έσοδα της Βραζιλίας σε πραγματικούς όρους μειώθηκαν, αντικατοπτρίζοντας τις υφεσιακές συνθήκες που αντιμετωπίζει, ενώ το έλλειμα του τομέα κοινωνικής ασφάλισης διαμορφώθηκε σε 2,4% του ΑΕΠ.
Η πολιτική αστάθεια στη χώρα θα μπορούσε να αναδυθεί και πάλι στη χώρα, ενώ οι δυσκολότερες μεταρρυθμίσεις υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν σε μορφές «ελαφρύτερες», λόγω σταδιακής εισόδου της Βραζιλίας σε προεκλογική περίοδο προς το τέλος του έτους.
Ο Fitch Ratings προβλέπει, ότι η Βραζιλία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εφέτος, αν και δημιουργεί κάποια ανησυχία η αδυναμία στις επενδύσεις και στην εσωτερική κατανάλωση που καταγράφηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης