Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το 2017 - Οι εκλογές στη Γαλλία και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ

UBS: Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το 2017 - Οι εκλογές στη Γαλλία και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, η πολιτική αβεβαιότητα έχει επεκταθεί στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στην Ιταλία
Η πολιτική αβεβαιότητα είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου και δεδομένων εκλογών που θα διεξαχθούν σε ευρωπαϊκές χώρες θα είναι ο «κυρίαρχος παράγοντας» το 2017, δήλωσε στον CNBC ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.
«Στη Βρετανία, το αντιμετωπίσαμε το περασμένο καλοκαίρι (σσ. του 2016)» δήλωσε αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η αβεβαιότητα έχει πλέον διαχυθεί στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στην Ιταλία όπου θα πραγματοποιηθούν εκλογές.
Η πρώτη χώρα όπου θα πραγματοποιηθούν εκλογές είναι η Ολλανδία, αλλά οι επενδυτές φαίνεται ότι ανησυχούν περισσότερο για τις εκλογές στη Γαλλία, όπου η ακροδεξιά Marine Le Pen αναμένεται να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών.
«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι η Marine Le Pen θα είναι υποψήφια στον τελευταίο γύρο αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι τελική νικήτρια» επεσήμανε ο Weber προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί για μια ακροδεξιά στροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.
Εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας, ο Weber δήλωσε ότι η Ευρώπη θα «γράψει» ακόμα ένα έτος υποτονικής ανάπτυξης.
Όσον αφορά στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Weber πιστεύει ότι τα σχέδια για μείωση των αφορών και αύξηση των δαπανών για έργα υποδομών θα είναι καλό μεσοπρόθεσμα έως και μακροπρόθεσμα, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω αβεβαιότητα.

(Πρώτη ενημέρωση 14 Φεβρουαρίου, 11:35)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης