Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση – Πιθανές πιέσεις σήμερα

tags :
ΧΑ: Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση – Πιθανές πιέσεις σήμερα
Χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές. Τεχνικά κρίσιμη για την ανοδική κίνηση η διαφυγή από τις 633-635 μονάδες
Το ενδιαφέρον παραμένει μονότονα επικεντρωμένο στις εξελίξεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η οποία πλέον φαίνεται πως θα καθυστερήσει περαιτέρω.
Το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου δεν θα είναι εκείνο που θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα έχουν επιστρέψει στην Αθήνα.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι επενδυτές θα τηρήσουν σήμερα στάση αναμονής, με το βλέμμα στις εξελίξεις, ενώ δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την άνοδο των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.  
Βέβαια παρά την σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι η κυβέρνηση θα υποκύψει και θα κλείσει τη συμφωνία.
Χάνεται βέβαια πολύτιμος χρόνο που επηρεάζει αρνητικά τα θεμελιώδη των τραπεζών και την πορεία των συγκεκριμένων μετοχών.

Eurobank

Περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει περιορισμένη, αν και λόγω των τελευταίων εξελίξεων για περαιτέρω καθυστερήσεις στη συμφωνία θα μπορούσαν κατά την άποψή μας να φέρουν πιέσεις.

Euroxx

Περιμένουμε πως η αγορά θα συνεχίσει να συσσωρεύει και θα είναι επιρρεπείς στις ειδήσεις από την επίσκεψη Μοσχοβισί.

Beta

Οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εξελίξεις αναφορικά με τις συζητήσεις για το χρέος με τους πιστωτές.
Η καταλυτική ημερομηνία της 20ης Φεβρουαρίου όπου το επόμενο Eurogroup συνεδριάζει φαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ειδικά όταν ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem κάνει σχετικές δηλώσεις.
Περιμένουμε οι επενδυτές να προχωρήσουν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την άνοδο των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Γ.Κ.  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης