Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed δεν θα βυθίσει τις αναδυόμενες αγορές

tags :
JP Morgan: Η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed δεν θα βυθίσει τις αναδυόμενες αγορές
Σύμφωνα με τη JP Morgan -δεδομένου ότι το δολάριο δεν παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια ανόδου- οι αναδυόμενες αγορές θα επωφεληθούν από την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων 
Η κατάσταση στις αναδυόμενες αγορές μπορεί να μην αλλάξει εάν η Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το 2017, σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan.
Ο James Sullivan δήλωσε στο CNBC ότι μόνο η επίδραση ενδεχόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων θα φανεί μόνο σε δύο πεδία: την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το δολάριο.
Σύμφωνα όμως με τον ίδιο οι εξελίξεις και στις δυο αυτές περιοχές σηματοδοτούν θετικές συνέπειες στις αναδυόμενες αγορές.
Όπως δήλωσε ο Sullivan, η άποψη της JP Morgan είναι ότι το δολάριο έχει ήδη καταγράψει σημαντικά κέρδη και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανόδου, κάτι που δημιουργεί θετικό κλίμα για τις αναδυόμενες αγορές.
Επισημαίνεται ότι οι αναδυόμενες αγορές είναι πολύ ευαίσθητες στην πορεία των αμερικανικών επιτοκίων καθώς πολλές χώρες και εταιρείες δανείζονται σε δολάρια.
Στο πλαίσιο αυτό, μια αύξηση των επιτοκίων μπορεί να οδηγήσει σε ένα ισχυρότερο δολάριο και σε μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κέρδη.
Όσον αφορά στην παγκόσμια ανάπτυξη, ο Sullivan είπε ότι είδε μια «πολύ ισχυρή" ανάκαμψη στην παγκόσμια παραγωγή.
Αυτό είναι ένα θετικό για τις αναδυόμενες αγορές, ιδίως για εκείνες που εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό με την κατασκευή, επεσήμανε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι η JP Morgan αναμένει ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2017 θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Ιουνίου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης