Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Leonie Hill Capital: Η Le Pen είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας

Leonie Hill Capital: Η Le Pen είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας
H Le Pen αναμένεται να κερδίσει σημαντικό έδαφος μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο η Marine Le Pen να επικρατήσει στις εκλογές της Γαλλίας και να αναδειχθεί η επόμενη πρόεδρος της χώρας.
Ειδικότερα, ο Arun Kant, διευθύνων σύμβουλος της Leonie Hill Capital δήλωσε στο CNBC ότι βάσει μιας ανάλυσης δεδομένων που πραγματοποιεί η εταιρεία του η ακροδεξιά πολιτικός θα επικρατήσει και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Η ανάλυση του -που ενσωματώνει συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στα ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις αλλά και οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία- προβλέπει ότι η Le Pen θα επικρατήσει των αντιπάλων της στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια νικώντας στον δεύτερο γύρο, θα αποδείξει ότι όλες οι προβλέψεις ήταν λανθασμένες.
Σύμφωνα με τον Kant, η Le Pen αναμένεται να προηγηθεί με 28% στον πρώτο γύρο, ενώ ο Fillon θα συγκεντρώσει το 16,4% και ο Macron 19% με 20%.
Επισημαίνεται ότι πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου του 2017 και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου του 2017.
Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν νίκη του Macron στον δεύτερο γύρο (με 52,3% έναντι 47,7% για τη Le Pen) αλλά ο Kant αναμένει ότι η ακροδεξιά πολιτικός θα κερδίσει περισσότερο έδαφος μετά τον πρώτο γύρο.
«Εάν κερδίσει στον πρώτο γύρο, αυτή η δυναμική θα αλλάξει» είπε ο ίδιος επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ του λαϊκισμού που προσβεύει η Le Pen και Donald Trump.
Και με αυτή την προβλεπόμενη δυναμική, η Le Pen πιθανότατα θα κερδίσει την προεδρία, υποστήριξε ο Kant.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης