Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «Β+» η βαθμολογία για την Banco Popular - Υπό αναθεώρηση το outlook

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «Β+» η βαθμολογία για την Banco Popular - Υπό αναθεώρηση το outlook
Η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, θεωρείται ο αδύναμος κρίκος του τραπεζικού συστήματος, λόγω της υψηλής της έκθεσης σε προβληματικά περιουσιακά στοιχεία
Σε «Β+», από «ΒΒ-», υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ισπανικής Banco Popular η Fitch, ενώ ταυτόχρονα μετέβαλε την αξιολόγηση για τη Βιωσιμότητά της σε «b+», από «bb-».
Η μεσοπρόθεσμη βαθμολογία επιβεβαιώθηκε σε «Β».
Οι προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης 12μήνου παραμένουν υπό αναθεώρηση.
Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται για τις εκτιμήσεις του τα χειρότερα του αναμενόμενου οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας για το δ' 3μηνο 2016.
Υπενθυμίζεται ότι η Banco Popular ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ζημίες ύψους 3,5 δισ. ευρώ στο δ΄ 3μηνο του 2016, έναντι κερδών 104 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των υψηλότερων προβλέψεων (σύνολο 29,2 δισ. ευρώ).
Τα αποτελέσματα τριμήνου αντανακλούν, συνολικές προβλέψεις ύψους 5,69 δισ. δολαρίων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι έκτακτες προβλέψεις για απομειώσεις σε πίστωση, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, θεωρείται ο αδύναμος κρίκος του τραπεζικού συστήματος, λόγω της υψηλής της έκθεσης σε προβληματικά περιουσιακά στοιχεία.
Η Fitch αναμένει νέο πλάνο από την τράπεζα μέσα στον Φεβρουάριο 2017, με αφορμή και την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο.
Επίσης, κάνει λόγο για αδύναμη ρευστότητα από την ισπανική τράπεζα, καθώς ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 (CET1) βρέθηκε στο μόλις 8,2% το τέλος του έτους, ενώ αποτιμά αρνητικά και τον υψηλότατο λόγο των δανείων ως προς τις καταθέσεις, ο οποίος φτάνει το 125%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης