Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η καθυστέρηση ανοδικής διαφυγής ενισχύει το σενάριο κατάβασης προς τις 600 μονάδες

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η καθυστέρηση ανοδικής διαφυγής ενισχύει το σενάριο κατάβασης προς τις 600 μονάδες
Ο FTSE 25 είναι αντιμέτωπος με το όριο αντίστασης των 1.700 μονάδων έχοντας ως ανοδικό χορηγό τη μετοχή της Coca Cola HBC
Η χρηματιστηριακή εβδομάδα βαδίζει προς τη λήξη της και ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να συντηρηθεί πάνω από τη τριγωνική στήριξη των 609 με 597 μονάδων δοκιμάζοντας τη βραχυχρόνια δύναμή του πάνω στο επίπεδο αντίστασης των 635 μονάδων, σημειώνει στην εβδομαδιαία του τεχνική ανάλυση ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής Απόστολος Μάνθος.
Πιθανή ανοδική διάσπαση της εν λόγω περιοχής με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα βάλει τα διαγραμματικά θεμέλια για μια κίνηση προς το επόμενο σκαλί αντίστασης των 648 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Όμως η χρονική καθυστέρηση της ανοδικής διαφυγής προς την περιοχή των 650 μονάδων ενισχύει το σενάριο κατάβασης προς το όριο των 600 μονάδων με την ανοδική νωχελικότητα των περισσοτέρων ταλαντωτών ορμής να συνηγορεί σε έναν τέτοιο κυματισμό.
Σε ό,τι αγορά τον FTSE 25 σημειώνει πως είναι αντιμέτωπος με το όριο αντίστασης των 1.700 μονάδων έχοντας ως ανοδικό χορηγό τη μετοχή της Coca Cola HBC με τη μεγάλη βαρύτητά της στη διαμόρφωση του δείκτη (21,31% συμμετοχή).
Η επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 1.700 μονάδων θα απελευθερώσει δυνάμεις για τις 1760 μονάδες.
Αντιθέτως η παρατεταμένη αδυναμία ανοδικού πατήματος στην περιοχή των 1.700 μονάδων θα φέρει «δικαιολογία»  καθοδικής προσέγγισης των 1.612 μονάδων.
Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης λαμβάνει τιμές κάτω από ένα ιδιότυπο διαγραμματικό «καπέλο» αντίστασης  της περιοχής των 788 με 790 μονάδων παρουσιάζοντας μέχρι τώρα σημάδια ανοδικής δυσανασχέτησης.
Εδώ η πιθανή επιστροφή προς την πολύ κρίσιμη περιοχή στήριξης των 705 μονάδων θα δημιουργήσει θύλακα βίαιων ρευστοποιήσεων, καταλήγει ο κ. Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης