Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ιταλοί Εισαγγελείς ζητούν 4,1 δισ ευρώ από κυβερνητικούς υπαλλήλους και Morgan Stanley

Reuters: Ιταλοί Εισαγγελείς ζητούν 4,1 δισ ευρώ από κυβερνητικούς υπαλλήλους και Morgan Stanley
Το Υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποίησε τα παράγωγα για να εξασφαλίσει 2, τρισ ευρώ για να προστατεύσει το δημόσιο χρέος της 
Ιταλοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν οτι διεκδικούν 4,1 δισ. ευρώ από αξιωματούχους του Ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και την αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley για συμβόλαια παραγώγων.
Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση αφορά συναλλαγές που χρονολογούνται από το 1999 ως και το 2005 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012 τις οποίες και ερευνά δικαστήριo του Λάτσιο.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ευνοούσε ιδιαίτερα την αμερικανική τράπεζα.
Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποίησαν τα παράγωγα για να εξασφαλίσουν 2, τρισ ευρώ για το δημόσιο χρέος της χώρας - το δεύτερο υψηλότερο στη ΕΕ - έναντι της ανόδου των επιτοκίων μετά την οικονομική κρίση του 2008.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την δημοσίευση όλων των συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων με την Morgan Stanley η οποία κόστισε στην  Ιταλία 3 δις ευρώ, όμως το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται.
Η Morgan Stanley έχει ισχυριστεί οτι οι ιταλοί εισαγγελείς της είχαν προτείνει την καταβολή των 2,9 δισ ευρώ για διακανονισμό των συναλλαγών της ώστε να μην  γίνει περαιτέρω έρευνα. 
Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου ερευνούν ακόμα την υπόθεση και μόλις κλείσει, δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει για τα πρόστιμα.

www.bankingnews.gr









Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης