Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: JPMorgan και Morgan Stanley διεκδικούν την έξοδο της Aramco στα διεθνή χρηματιστήρια

FT: JPMorgan και Morgan Stanley διεκδικούν την έξοδο της Aramco στα διεθνή χρηματιστήρια
Η  Saudi Aramco προσανατολίζεται στην πώληση του 5% του μετοχικού της κεφαλαίου το 2018
H Σαουδική Αραβία είναι κοντά στο διορισμό των τραπεζών που θα οδηγήσει τη Saudi Aramco, τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο, στην είσοδο της σε διεθνή χρηματιστήρια η οποία και θα γίνει η εταιρεία με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως.
Η JPMorgan, φαίνεται οτι θα αναλάβει βασικό ρόλο στην εισαγωγή των μετοχών της Saudi Aramco στα διεθνή χρηματιστήρια πιθανότατα σε ρόλο παγκόσμιου αναδόχου για την πώληση του 5% του μετοχικού της κεφαλαίου το 2018.
Όμως και η Morgan Stanley αναμένεται να παίξει εξίσου καθοριστικό ρόλο καθότι κατέχει ήδη αυτό το ρόλο στην εισαγωγή μετοχών της Alibaba από το 2014 οπότε και κατέγραψε ρεκόρ συγκέντρωση κεφαλαίων σε αρχική δημόσια εγγραφή κατά 25 δισ δολάρια.
Μεγαλες πιθανότητες φαίνεται οτι κατέχει και η HSBC εξαιτίας της ικανότητας της να προσελκύσει επενδυτές από την Ασία λόγο της μεγάλης επιρροής της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ λόγω της μακροχρόνιας παρουσίας της στις αγορές της Ασίας.
Το Δ.Σ της Aramco αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να συζητήσει το θέμα την ώρα που οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά να διεκδικούν το ρόλο της εισαγωγής της Σαουδαραβικής εταιρείας στα διεθνή χρηματιστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης