Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro: Οι καθυστερήσεις στην ελληνική αξιολόγηση αυξάνουν τον κίνδυνο για ένα 4ο μνημόνιο

ABN Amro: Οι καθυστερήσεις στην ελληνική αξιολόγηση αυξάνουν τον κίνδυνο για ένα 4ο μνημόνιο
Όσο καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές
Αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες, η Ελλάδα να αναγκαστεί να συμφωνήσει για ένα τέταρτο μνημόνιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθυστερούν με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι προσδοκίες για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Nick Kounis, αναλυτή της ABN Amro..
«Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυξάνουν τον κίνδυνο για ένα νέο, τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Το περισσότερο που αναμένεται από τη σημερινή (20/2/2017) συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είναι μια συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.
Ωστόσο, ακόμα κι αν επιτευχθεί σε τεχνικό επίπεδο συμφωνία και το ΔΝΤ ξαναγυρίσει στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πρέπει να νομοθετήσει μέτρα.

Η... άλλη πλευρά του νομίσματος

Ωστόσο, παρά τους κινδύνους που συνδέονται σχετικά με ενδεχόμενη συμφωνία της Ελλάδας για τέταρτο μνημόνιο κάποιοι κάνουν λόγο για θετική πλευρά.
Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να έχει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, καθώς οι επενδυτές θα ζητήσουν πολύ υψηλό risk premium, επισημαίνει Daniel Gros, διευθυντής του Centre for European Policy Studies και προσθέτει: «οι επίσημοι δανειστές θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το σύνολο του υπόλοιπου ιδιωτικού χρέους που κατέστη ληξιπρόθεσμο σε χαμηλά επιτόκια.
Τότε, η χώρα δεν θα κατέβαλε τεράστια ποσά σε τόκους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης