Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Τον Μάρτιο 2017 θα κλείσει η β’ αξιολόγηση – Πιθανές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Societe Generale: Τον Μάρτιο 2017 θα κλείσει η β’ αξιολόγηση – Πιθανές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
Η Νέα Δημοκρατία, αν κερδίσει, θα έχει μια πολύ σύντομη περίοδο να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους πιστωτές
Στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου «βλέπει» το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης η Societe Generale, κάνοντας μάλιστα λόγο και για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στη χώρα μας.
Επί αυτού, εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία, αν κερδίσει, θα έχει μια πολύ σύντομη περίοδο να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους πιστωτές.
Η γαλλική τράπεζα επικαλείται για την πρόβλεψή της το ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την επανάληψη του καλοκαιριού 2015, κλείνοντας την αξιολόγηση πριν η χώρα ξεμείνει από ρευστά διαθέσιμα.
Επίσης, τονίζει πως, στη συμφωνία που θα επιτευχτεί τον Μάρτιο 2017, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει οικονομικά, αλλά μόνο ως τεχνικός σύμβουλος.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η Societe σημειώνει πως δεν πρόκειται να έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, η τράπεζα υπογραμμίζει πως αν χαθεί η «προθεσμία» για τον επόμενο μήνα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση τον Ιούλιο του 2017, οπότε και θα πρέπει να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 6,1 δισ. ευρώ, 3,8 δισ. στην Ε.Κ.Τ. και 2,3 δισ. σε ιδιώτες.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα έχει αρκετά χρήματα για να αποπληρώσει την δόση των 1,4 δισ. ευρώ του επόμενου Απριλίου.
Μια συμφωνία στα πρωτογενή πλεονάσματα και τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρεται στην έκθεση, είναι πιθανή μέσα σε αυτήν την προθεσμία, αλλά απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.
Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα παραμείνει άλυτο και πιθανότατα θα μετατεθεί για αργότερα, πιθανώς μετά τις γερμανικές εκλογές, συμπληρώνει η τράπεζα.
Εάν αντίθετα, φτάσουν οι εκλογές στην Ολλανδία και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, τότε η βαριά εκλογική ατζέντα που ακολουθεί θα περιπλέξει την κατάσταση, εκτιμάται.

Οι ημερομηνίες - «κλειδιά»: 


www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης