Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανοδική κίνηση στο ΧΑ αναμένουν οι αναλυτές λόγω Eurogroup - Οι τράπεζες στο επίκεντρο

tags :
Ανοδική κίνηση στο ΧΑ αναμένουν οι αναλυτές λόγω  Eurogroup - Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σταδιακή μείωση του ρίσκου αναμένουν οι αναλυτές λόγω της συμφωνίας εξέλιξη που θα βοηθήσει την αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα
Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup έδειξε πως η κυβέρνηση δέχθηκε τις προτάσεις των Ευρωπαίων  και συμφώνησε με τους πιστωτές προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και να συνεχιστεί η αξιολόγηση.
Η κυβέρνηση συμφώνησε ότι θα … συμφωνήσει για να κλείσει η αξιολόγηση και αυτή η εξέλιξη αναμένεται να ωθήσει το ΧΑ σε υψηλότερα επίπεδα με τις τράπεζες που λόγω της καθυστέρησης είδαν εκροή καταθέσεων και αύξηση κόκκινων δανείων να είναι στο επίκεντρο.
Παράλληλα η συμφωνία αφαιρεί και ένα σημαντικό ρίσκο, όπως η αναθέρμανση των σεναρίων για Grexit, επομένως δημιουργεί τις συνθήκες για βελτίωση των αποτιμήσεων στο προσεχές διάστημα.

Eurobank

Περιμένουμε μείωση του ρίσκου στο επόμενο διάστημα μετά τη χθσινή συμφωνία στο Eurogroup, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό δείχνει πως υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε ότι η αγορά θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά σήμερα.
 
Euroxx

Περιμένουμε το ελληνικό χρηματιστήριο να κινηθεί υψηλότερα με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο αν και οι επενδυτές έχουν κουραστεί από το όλο θέμα αναφορικά με τη συμφωνία.

Beta

Καθώς το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το κλείσιμο της συμφωνίας περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανοδικά.
 

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης