Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi UFJ Financial: Η πολιτική αβεβαιότητα στην EE δεν θα βοηθήσει την ελληνική αξιολόγηση

tags :
Mitsubishi UFJ Financial: Η πολιτική αβεβαιότητα στην EE δεν θα βοηθήσει την ελληνική αξιολόγηση
Αν μια συμβιβαστική συμφωνία επιτευχθεί θα προσφέρει μόνο περιορισμένη υποστήριξη στο ευρώ, ενώ η αποτυχία μιας συμφωνία θα επηρεάσει το ευρώ αρνητικά
Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη δεν θα βοηθήσει την ελληνική αξιολόγηση, αναφέρει ο Lee Hardman, αναλυτής συναλλάγματος στην Mitsubishi UFJ Financial Group, ο οποίος τόνισε ότι η έναρξη της περιόδου των εκλογικών διαδικασιών στην Ευρώπη θα επηρεάσει και το ευρώ.
Σύμφωνα με τον Hardman, οι αρνητικές επιπτώσεις για το ευρώ από την αύξηση των ασφαλίστρων πολιτικού κινδύνου στην Ευρώπη έχει σχετικά περιορισμένη επίδραση μέχρι στιγμής.
Επίσης, σύμφωνα με τον αναλυτή, το ευρώ δεν άντλησε μεγάλη υποστήριξη από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν κάνει πρόοδο στις συνομιλίες για την παροχή περαιτέρω χρηματοδότησης στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος Dijsselbloem χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «πολύ θετική και καλό βήμα».
Συμφώνησαν ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα για να καταλήξουν στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών των συντάξεων και της μείωσης του ορίου στο οποίο οι άνθρωποι να αρχίσουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος.
"Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει κατ 'αρχήν στις πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, όπου υπήρχε προηγουμένως μια κόκκινη γραμμή.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαφορές που πρέπει να ξεπεραστούν κατά την επόμενη αποστολή στην Ελλάδα.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν φαίνονται υπερβολικά να βιάζονται να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Hardman.
Οι εξελίξεις υποστηρίζουν τις προσδοκίες της Mitsubishi UFJ Financial Group ότι θα επιτευχθεί μια άλλη συμβιβαστική συμφωνία.
Ωστόσο όσο πλησιάζουμε στις εκλογές σε διάφορες χώρες της Ευρώπη, αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών.
Ο Hardman καταλήγει στην εκτίμηση ότι αν μια συμβιβαστική συμφωνία επιτευχθεί θα προσφέρει μόνο περιορισμένη υποστήριξη στο ευρώ, ενώ η αποτυχία μιας συμφωνία θα επηρεάσει το ευρώ αρνητικά.

(Πρώτη ενημέρωση 11:31, 21 Φεβρουαρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης