Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Energy & Capital: Πέντε συμβουλές για κέρδος από επενδύσεις στο πετρέλαιο

tags :
Energy & Capital: Πέντε συμβουλές για κέρδος από επενδύσεις στο πετρέλαιο
Τις επενδυτικές ευκαιρίες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επισημαίνει το Energy & Capital.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει δώσει την ευκαιρία στους επενδυτές να βελτιώσουν τα κέρδη τους, επενδύοντας σωστά στην παραγωγική διαδικασία του «μαύρου χρυσού» σύμφωνα με ανάλυση στο Energy & Capital.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της ιστοσελίδας, η πρώτη συμβουλή είναι να επενδύσει κάποιος σε κοιτάσματα σε χαμηλές τιμές.
Αναφέρει δε ως παράδειγμα τη λεκάνη Πέρμια στο Δυτικό Τέξας, όπου το 2016 πραγματοποιήθηκαν εξαγορές συνολικού ύψους 20 δισ. δολαρίων, με την αξία των αποθεμάτων να έχει σήμερα τριπλασιαστεί.
Χαρακτηρίζει δε τα κοιτάσματα πετρελαίου στη λεκάνη Πέρμια «χαμηλού κόστους», καθώς η άντληση όπως αναφέρει, κοστίζει 30 δολάρια το βαρέλι.
Η δεύτερη συμβουλή περιλαμβάνει την επιλογή συνεργασίας με εταιρείες παροχής υπηρεσιών, όπως η Schlumberger, η Baker Hughes, η Fairmount Santrol Holdings και η Nabors Industries, για τις οποίες ο αρθρογράφος προβλέπει, ότι θα εμφανίσουν αύξηση κερδών τα επόμενα τρία τρίμηνα.
Οι εταιρείες αυτές θα αναλάβουν την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη πετρελαίου και των μεταφορών.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής, οι συνεργασίες αυτές αυξάνουν το κόστος για τον παραγωγό, ωστόσο λόγω των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζουν οι εταιρείες αυτές στις εξέδρες άντλησης, η παραγωγή ανά εξέδρα αυξάνεται.
Η τρίτη συμβουλή είναι η συνεργασία με χαμηλό κόστος παροχής υπηρεσιών, αναφέροντας ως παράδειγμα την εταιρεία παροχής υπηρεσιών άντλησης πετρελαίου σε βαθιά νερά Transocean Ltd., η οποία με την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 70 δολάρια συνήπτε συμβόλαια στα 55 δολάρια το βαρέλι και τώρα διαπραγματεύεται στα 13,09 δολάρια το βαρέλι.
Η τέταρτη συμβουλή είναι να επενδύσει κάποιος σε μικρές διεθνείς εταιρείες εξερεύνησης, όπως η Africa Oil, η Dragon Oil και η Tullow, οι οποίες σύμφωνα με τον αναλυτή μπορούν να επιστρέψουν 1.000% κέρδος, όταν αρχίσει μία επιθετική αγορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
Όπως αναφέρει, οι τύποι των αποθεμάτων αυτών των εταιρειών δεν ευνοούνται στη σημερινή αγορά και μπορούν να αγοραστούν πολύ φθηνά.
Έτσι, όπως επισημαίνει, αξίζει τον κόπο να αγοράσει κανείς, ακόμα κι αν χρειαστεί να περιμένει ένα χρόνο για να βγάλει κέρδη.
Τέλος, ο αναλυτής βλέπει ως μία πραγματικά καλή επενδυτική ευκαιρία το σχιστολιθικό κοίτασμα φυσικού αερίου Vaca Muerta στην Παταγονία της Αργεντινής, καθώς όπως σημειώνει, αφενός η χώρα έχει κάνει άνοιγμα προσκαλώντας διεθνείς επενδυτές, αφετέρου θα προσφέρει μια επιδοτούμενη τιμή των 7,50 δολαρίων ανά εκατομμύριο Bbtu φυσικού αερίου που θα παράγεται σε νέες γεωτρήσεις μέχρι το 2020.
Υπογραμμίζει δε, ότι αν και στο Vaca Muerta έχουν ήδη επενδύσει η Chevron Corp και η Exxon Mobil, το κοίτασμα το οποίο έχει περίπου το μέγεθος του Βελγίου, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης