Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η HSBC αναβάθμισε τη σύσταση για τα ΕΛΠΕ σε «buy» - Τιμή στόχος τα 6,20 ευρώ

tags :
Η HSBC αναβάθμισε τη σύσταση για τα ΕΛΠΕ σε «buy» - Τιμή στόχος τα 6,20 ευρώ
Ο στόχος είναι 16% υψηλότερος από το μέσο όρο των συγκλινουσών εκτιμήσεων για 5,34 ευρώ
Ο αναλυτής της HSBC, Ildar Khaziev, αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ (ΕΛΠΕ) σε «buy» από «hold».
Ο Khaziev αύξησε την τιμή στόχο της μετοχής από τα 3,90 ευρώ υποστηρίζοντας ότι μέσα σε ένα χρόνο θα διαπραγματεύεται στα 6,20 ευρώ.
Ο στόχος είναι 16% υψηλότερος από το μέσο όρο των συγκλινουσών εκτιμήσεων για 5,34 ευρώ.
Η νέα αξιολόγηση είναι πιο αισιόδοξη από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, οι οποίες ήταν ήδη στην κατηγορία «buy».
Οι αναλυτές έχουν συγκλίνουσες εκτιμήσεις για αύξηση κατά 1,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα της τιμής στόχου σε βάθος ενός έτους, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από τα 4,50 έως τα 6,50 ευρώ ανά μετοχή.
Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι στα επόμενο τριμηνιαίο report για οικονομικά αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ θα καταγράψουν πωλήσεις ύψους 1,87 δισ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή θα ανέλθουν στα 19 σεντς και τα κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ανέλθουν σε 222 εκατομμύρια ευρώ.
Προφανώς μιλούν για το δ τρίμηνο του 2016.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της HSBC, το τελευταίο 12μηνο τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν λειτουργικά κέρδη 354,3 εκατομμυρίων ευρώ και EBITDA ύψους 564,5 εκατομμυρίων ευρώ επί συνολικών εσόδων ύψους 6,61 δισ. ευρώ.
Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 16% το 2016, σε σύγκριση με μείωση κατά μέσο όρο 17% που κατέγραψαν εταιρείες του κλάδου διεθνώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2016 αναμένεται αύριο, 23 Φεβρουαρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης