Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ μέχρι την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα - Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο

tags :
Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ μέχρι την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα - Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο
Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος και οι επενδυτές αναμένουν τις εκτιμήσεις του κ.Στουρνάρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Συνεδρίαση χωρίς κατεύθυνση αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να απουσιάζουν οι ξένοι επενδυτές που θα μπορούσαν να δώσουν τάση.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή των ΕΛΠΕ, καθώς ο όμιλος χθες μετά το κλείσιμο ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για τη χρήση 2015 ενώ οι μέτοχοι θα λάβουν και μέρισμα.
Τα αποτελέσματα μάλιστα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά 7,5% σε επίπεδο EBITDA και κατά 17,8% σε επίπεδο καθαρών κερδών.
Από τις μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε χθες η Frigoglass, οδήγησε τη μετοχή στο limit up και αναμένεται σήμερα να έχει συνέχεια καθώς θα βελτιωθεί η κεφαλαιακή δομή του ομίλου έστω και αν οι μέτοχοι υποστούν μεγάλο dilution.
 
Euroxx

Συνεδρίαση με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης περιμένουμε για σήμερα, με την αγορά να παραμένει χωρίς κατεύθυνση.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα το ΧΑ θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας.

Eurobank

Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών υιοθετώντας μία επιφυλακτική στάση μέχρι την επόμενη εβδομάδα όταν θα ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες για την δεύτερη αξιολόγηση.  
 

Beta

Στάση αναμονής ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται να τηρήσουν οι επενδυτές με τους όγκους συναλλαγών να είναι περιορισμένοι.
Στη σημερινή ατζέντα η γενική συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος με τον κ.Στουρνάρα να αναμένεται να μιλήσει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη συνέλευση να εγκρίνει μέρισμα 0,67 ευρώ ανά μετοχή μικτό.
Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης της Apollo στην Αστήρ Παλλάς και τέλος αλλά με ιδιαίτερη σημασία, αναμένεται η έκθεση της Fitch για την ελληνική οικονομία.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης