Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κατά 30% έως 47% μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Euroxx

tags :
Κατά 30% έως 47% μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Euroxx
Εκτιμά ότι ο κλάδος έχει δυνατότητα ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα κατά 37-59%
Σε σημαντική μείωση των τιμών στόχου των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Ειδικότερα, η νέα τιμή στόχος της Alpha Bank διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ, από 4 ευρώ προηγουμένως, της Eurobank στα 0,90 ευρώ, από 1,70 ευρώ, της Εθνικής στα 0,35 ευρώ, από 0,50 ευρώ και της Πειραιώς στα 0,30 ευρώ, από 0,46 ευρώ προηγουμένως.
Η Euroxx εκτιμά ότι ο κλάδος έχει δυνατότητα ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα κατά 37-59%.



Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Greek Banking Sector: We remain positive despite the challenges" (Ελληνικός τραπεζικός κλάδος: παραμένουμε θετικοί παρά τις προκλήσεις), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Euroxx επισημαίνει ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένος, μέγεθος που μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω εάν επιβεβαιωθεί η επιστροφή στην κερδοφορία και τα πλάνα αναδιάρθρωσης εφαρμοστούν με επιτυχία.
Τα προβληματικά δάνεια μειώθηκαν κατά 1,7 δισ. ευρώ σε απόλυτους αριθμούς από τα τέλη του 2015, με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων να μειώνεται κατά 1 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.
Αυτό αντανακλά τις προσπάθειες για ρυθμίσεις και διαγραφές, ενώ και την βελτίωση των assets.
Σύμφωνα με τη Euroxx το ισχυρό outlook της κερδοφορίας θα καθοριστεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ομαλοποίηση των δεικτών CoR.
Το βασικό σενάριο της Euroxx περιλαμβάνει μια ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, η Euroxx μειώνει τις εκτιμήσεις της για την πορεία των κερδών ανά μετοχή κατά 29-49% εξαιτίας των συντηρητικών εκτιμήσεων για τη χαμηλή ικανότητα δημιουργίας εσόδων, τη μείωση των εσόδων από το trading και άλλες πηγές και τις υψηλότερες εκτιμήσεις για τους δείκτες CoR.

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών



Οι 4 τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με 0,2-0,3x σε όρους TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2017, έναντι 0,9x των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ωστόσο, συνεχίζονται οι ανησυχίες για την ποιότητα των κεφαλαίων τους (τα DTC ανέρχονται στο 40-72% των κεφαλαίων με βάση τα στοιχεία του 9μηνου του 2016), καθώς και τις προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων των NPLs και NPEs.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης