Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απ. Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Απαιτείται βίαιη αλλαγή επιπέδου διακύμανσης με ανοδική διαφυγή

tags :
Απ. Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Απαιτείται βίαιη αλλαγή επιπέδου διακύμανσης με ανοδική διαφυγή
Μετά από σχεδόν 69 συνεδριάσεις με σχηματισμούς 5 τοπικών κορυφών και 3 τοπικών πυθμένων πάνω από το όριο των 600 μονάδων η άμμος στην ανοδική κλεψύδρα πλησιάζει στο τέλος της.
Η τρίτη κατά σειρά χαμηλότερη τοπική κορυφή του Γενικού Δείκτη στο επίπεδο των 670 με 660 μονάδων έχει δημιουργήσει ανοδική ανασφάλεια και βραχυχρόνια  δυσπραγία  αφήνοντας έτσι καθοδικό χώρο προσέγγισης της στήριξης των 635 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή.
Αλλαγή στο υπάρχον βραχυχρόνιο καθοδικό τέμπο μπορεί να προκληθεί με την επανείσοδο του δείκτη άνω των 655 μονάδων έχοντας όμως ανά χείρας έναν ισχυρό τζίρο συναλλαγών.
Αντιθέτως μια πιθανή καθοδική τμήση της γνωστής ζώνης στήριξης των 635 με 630 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα κατάβαση προς την περιοχή ορόσημο των 610 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Γενικά αυτό που διαφαίνεται στο ημερήσιο chart τιμών του δείκτη είναι ότι μετά από σχεδόν 69 συνεδριάσεις με σχηματισμούς 5 τοπικών κορυφών και 3 τοπικών πυθμένων πάνω από το όριο των 600 μονάδων η άμμος στην ανοδική κλεψύδρα πλησιάζει στο τέλος της.
Για το λόγο αυτό απαιτείται στις επόμενες 7 με 10 συνεδριάσεις μια  βίαιη αλλαγή επιπέδου διακύμανσης με ανοδική φυγή άνω των 690 με 700 μονάδων.
Για 4η φορά από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με το που περνάει ανοδικά την περιοχή των 1.760 μονάδων τίθεται αμέσως υποψήφιος για την αποτύπωση ενός “Bearish reversal” σχηματισμού.
Η λήξη του εν λόγω διαγραμματικού φαινομένου θα επιτελεσθεί μόνο με τη βίαιη ανοδική διαφυγή από το επίπεδο των 1800 μονάδων.
Προς το παρόν αυτό που επιζητούν οι αγοραστές είναι η μη πλήρωση του ανοδικού χάσματος της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των 1715 με 1700 μονάδων.
Στο Τραπεζικό Δείκτη η δημιουργία ενός “Gravestone Doji Candlestick” την περασμένη Τρίτη έφερε «γρήγορες» ρευστοποιήσεις κάτω από την πολύ κρίσιμη ζώνη αντίστασης των 850 με 845 μονάδων.
Το καλό νέο για τους “Bulls” θα ήταν το άτμητο της στήριξης στην περιοχή των 765 με 755 μονάδων καθώς θα έδινε μια νέα ανοδική κίνηση προς τις 810 μονάδες, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης