Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Υπάρχουν 20% πιθανότητες να κερδίσει η Le Pen - Φόβοι για γενικευμένη κρίση χρέους

Citigroup: Υπάρχουν 20% πιθανότητες να κερδίσει η Le Pen - Φόβοι για γενικευμένη κρίση χρέους
Η Citigroup έδινε 30% πιθανότητες για νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016
Μια νίκη της Marine Le Pen στη Γαλλία θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας, καθώς οι εταιρείες θα προετοιμάζονται για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την ΕΕ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup.
«Μια προεδρία της Le Pen μια πλειοψηφία στη Βουλή θα εκτοξεύσει την αβεβαιότητα, προκαλώντας πάγωμα των κεφαλαιουχικών δαπανών και προσλήψεων» επισημαίνεται στο note της Citigroup.
Η τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν 20% πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαΐου του 2017 αν και δεν είναι το βασικό της σενάριο.
Επισημαίνεται ότι αυτή η εκτίμηση δεν απέχει από ανάλογες που είχαν γίνει για τις αμερικανικές εκλογές, όπου η τράπεζα έδινε 30% πιθανότητες να κερδίσει το Trump.
H Citigroup προβλέπει ότι η Le Pen θα μπορούσε να πυροδοτήσει γενικευμένη κρίση χρέους λόγω των φόβων για διάλυση της ευρωζώνης κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερο ΑΕΠ και υψηλότερο πληθωρισμό.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, σε περίπτωση που το ευρώ χάσει ένα από τα μεγαλύτερα και ιδρυτικά του μέλη, οι συνέπειες θα είναι πιο σοβαρές κι από αυτές του Brexit για την ΕΕ.
Κι αυτό γιατί μια γενικευμένη κρίση χρέους θα σημάνει το τέλος του ευρώ καθώς μερικές από τις βασικές χώρες πιθανότητα θα αρνηθούν να στηρίξουν την περιφέρεια.
«Μια πιθανή διάλυση της ΕΕ θα έχει επίσης σοβαρές γεωπολιτικές συνέπειες» τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης