Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Πιθανότερο σενάριο μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα τον Ιούνιο

tags :
Citigroup: Πιθανότερο σενάριο μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα τον Ιούνιο
Πιθανότερο είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο του 2017, πριν από τις επόμενες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο, εκτιμά η Citigroup
Στην εκτίμησή της ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα κλείσει την τελευταία στιγμή, δηλαδή τον Ιούνιο του 2017, εμμένει η Citigroup, παρά την επέκταση της παραμονής των θεσμών στην Αθήνα.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στο ημερήσιο σχόλιό τους, δεδομένου του μεγάλου όγκου των ζητημάτων που βρίσκονται υπό συζήτηση με τους δανειστές, εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Μαρτίου 2017.
Πιθανότερο είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο του 2017, πριν από τις επόμενες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο, εκτιμά η Citigroup.
H Citigroup σημειώνει ότι οι θεσμοί παρέτειναν την αποστολή τους στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.
Πηγές της Ε.Ε. ανέφεραν ότι σημειώθηκε «κάποια πρόοδος», όπως μετέδωσε το Reuters.  
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να συζητήσει πρόσθετα μέτρα ισοδύναμα με το 2% του ΑΕΠ τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν τώρα και να τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018.  
Η Citi σχολιάζει και τις δηλώσεις Schaeuble ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι η Γερμανία παραμένει ανοικτή να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους το 2018, αν χρειαστεί, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup τον Μάιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης