Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναλυτές στο CNBC: Οι ολλανδικές εκλογές μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των γαλλικών

Αναλυτές στο CNBC: Οι ολλανδικές εκλογές μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των γαλλικών
Οι εκλογές στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαρτίου του 2017
Μπορεί οι επενδυτές να έχουν επικεντρωθεί στις γαλλικές εκλογές, ωστόσο αυτό θα καθορίσει τις εκλογές της Γαλλίας αλλά και το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα θα είναι οι εκλογές της Ολλανδίας στις 15 Μαρτίου του 2017.
Οι αγορές θα παρακολουθήσουν τις γαλλικές εκλογές όχι μόνο για να δουν ποιος θα κερδίσει στις γαλλικές εκλογές, αλλά και να κατανοήσουν εάν υπάρχουν πιθανότητες διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Art Hogan της Wunderlich Securities οι ολλανδικές εκλογές θα μπορούσε να είναι μια προεπισκόπηση του τι θα συμβεί στις γαλλικές εκλογές.
Αν και ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη από τις αρχές του έτους, η αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούσε να προκαλέσει σοκ σε όλες τις αγορές.
«Η αδιάφορη αντίδραση της αγοράς είναι επειδή (η Ολλανδία) δεν πρόκειται για βασική οικονομία της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία ή η Γερμανία.
Ωστόσο, είναι ρυθμιστικός παράγοντας για το υπόλοιπο του έτους.
Επικρατεί επίσης η αντίληψη ότι (στην Ολλανδία) δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν επικρατεί ανησυχία στις αγορές» υποστηρίζει ο Jasper Lawler της London Capital Group και προσθέτει: «αλλά ακόμα κι αν δεν βλέπω κάποια έκπληξη εδώ, πιστεύω ότι οι αγορές υποτιμούν τους κινδύνους»
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το CNBC, η Ολλανδία έχει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ΑΕΠ περίπου 735 δισ. δολ. το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης