Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Allianz: Εκτόξευση της αβεβαιότητας και των spreads Γαλλίας - Γερμανίας, αν κερδίσει η Le Pen

Allianz: Εκτόξευση της αβεβαιότητας και των spreads Γαλλίας - Γερμανίας, αν κερδίσει η Le Pen
Η αυξημένη αβεβαιότητα απορρέει από την υπόσχεση της Γαλλίδας πολιτικού για δημοψήφισμα με θέμα την αποχώρηση από την Ε.Ε., τύπου «Brexit» δηλαδή
Αρνητικά για τις γαλλικές αγορές αποτιμά το ενδεχόμενο μίας νίκης της Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου – Μαΐου 2017 η Allianz, προβλέποντας μάλιστα μία εκτόξευση στις αποδόσεις των 10ετών εγχώριων κρατικών ομολόγων.
Ενδεικτικά, η γερμανική ασφαλιστική εκτιμά πως αν το Εθνικό Μέτωπο κερδίσει και επιτύχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, τα spreads γαλλικών και γερμανικών ομολόγων θα αυξηθούν ακόμα και 100 μονάδες βάσεις.
Στην περίπτωση που το κόμμα της κας Le Pen δεν καταφέρει όμως να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, το αντίστοιχο νούμερο θα είναι 300 μονάδες βάσης!
Η αυξημένη αβεβαιότητα απορρέει από την υπόσχεση της Γαλλίδας πολιτικού για δημοψήφισμα με θέμα την αποχώρηση από την Ε.Ε., τύπου «Brexit» δηλαδή.
Εξετάζοντας τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, αν κερδίσει ένας εκ των άλλων υποψηφίων Προέδρων και δεν επιτευχτεί πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, τα spreads των 10ετών ίσως αυξηθούν κατά 30 μονάδες βάσης (όσο και από την αρχή του έτους μέχρι τώρα), λόγω της μερικής διακυβέρνησης που θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη.
Το παραπάνω σενάριο είναι και το επικρατέστερο, επισημαίνει η Allianz.
Σε ό,τι αφορά στον ελλειμματικό προϋπολογισμό της μεσογειακής χώρας, η ασφαλιστική εταιρεία τονίζει ότι μόνο οι πολιτικές του Emmanuel Macron μπορούν να συρρικνώνουν το έλλειμμα κάτω από το 3%, που είναι και το όριο που έχει θέσει η Κομισιόν.
Αναφορικά με την αύξηση του ΑΕΠ το 2018, εκτιμάται ότι σε περίπτωση νίκης των κκ Macron, Fillon και Hamon, θα διαμορφωθεί στο 1,5%, ωστόσο σε περίπτωση νίκης της κας Le Pen η επίδοση θα είναι χαμηλότερη, στο 0,5%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης