Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση το πιθανότερο σενάριο για την Ολλανδία

tags :
Goldman Sachs: Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση το πιθανότερο σενάριο για την Ολλανδία
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ πέντε - έξι κομμάτων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας
Ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που θα αποτελείται από τα παραδοσιακά κόμματα τα οποία τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το πιθανότερο σενάριο για την έκβαση των εκλογών στην Ολλανδία, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 15ης Μαρτίου, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα στην 6σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «Dutch elections — Increased fractionalisation in parliament, but a mainstream government remains (Ολλανδικές εκλογές - κατακερματισμός στο κοινοβούλιο, αλλά παραμένει μια «παραδοσιακή» κυβέρνηση), την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr, εκτιμά ότι το λαϊκιστικό, αντιευρωπαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία του Geert Wielders δεν θα συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα. 
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνουν οι αναλυτές.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ πέντε - έξι κομμάτων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.
Αν και μια τέτοια εξέλιξη θα είναι θετική για τις αγορές, η νέα κυβέρνηση είναι πιθανό να χαρακτηρίζεται από κατακερματισμό και να είναι λιγότερο σταθερή έναντι των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ολλανδία.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το κόμμα του Wielders είναι το μοναδικό που υποστηρίζει την έξοδο της Ολλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ισχυρή οικονομία της Ολλανδίας, ευνοεί την επανεκλογή του Mark Rutte, επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Οι πιθανότητες να παραμείνει πρωθυπουργό ο Rutte διαμορφώνονται στο 65-70%.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητες 30% να δούμε πρωθυπουργό των Wielders, καθώς τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ποικίλουν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης