Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit Positive για την Deutsche Bank η ΑΜΚ 8 δισ. ευρώ - Ενίσχυση 2% στον CET1

Moody's: Credit Positive για την Deutsche Bank η ΑΜΚ 8 δισ. ευρώ - Ενίσχυση 2% στον CET1
Ο οίκος εκτιμά ότι η ΑΜΚ θα ενισχύσει κατά 200 μονάδες βάσης τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, οδηγώντας τον πάνω από το 14%
Ως θετική εξέλιξη για την πιστοληπτική της ικανότητα («Credit Positive») αποτιμά την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) από τη Deutsche Bank ο οίκος αξιολόγησης Moody's, τονίζοντας πως δίνει στη γερμανική τράπεζα χρόνο για να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει έως το 2020.
Την Κυριακή 5 Μαρτίου ο γερμανικός γίγαντας, εκτός από την ΑΜΚ που θα εκκινήσει στις 20 του τρέχοντος μήνα, ανακοίνωσε και μερική πώληση επιχειρήσεων διαχείρισης ενεργητικού, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει κεφάλαια λόγω των μεγάλων ζημιών που καταγράφει την τελευταία διετία.
Επίσης, η τράπεζα θα διατηρήσει προς το παρόν την παρουσία της στην Postbank όμως θα μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 22 δισ. ευρώ έως το 2018.
Η Moody's υπογραμμίζει πως αν και η βιώσιμη βελτίωση στην πιστωτική ισχύ της τράπεζας θα εξαρτηθεί και από την επιτυχία της να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της, τα κεφάλαια, η προστασία της ρευστότητας και η ισχυρή στρατηγική εκτέλεση θα διατηρήσουν τις ικανοποιητικές βαθμολογίες της (A3/Baa2 stable, ba1) για το 2017.
Ο οίκος εκτιμά ότι η ΑΜΚ θα ενισχύσει κατά 200 μονάδες βάσης τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 (CET), οδηγώντας τον πάνω από το 14%, κάτι που θα αποτελέσει ιδανική «απάντηση» στις ζημίες από το υπέρογκο πρόστιμο που δέχθηκε από τις αμερικανικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2016 η Deutsche Bank, έπειτα από διακανονισμό, συμφώνησε να πληρώσει 7,2 δισ. δολάρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. για τα «τοξικά» τιτλοποιημένα δάνεια που οδήγησαν στην χρηματοπιστωτική κατάρρευση του 2008.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Moody's, ο διακανονισμός επέφερε ανακούφιση στους επενδυτές, κάτι στο οποίο βοήθησαν και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές.




(Πρώτη Ενημέρωση: 23:34, Τετάρτη 8 Μαρτίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης