Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Prime Partners: Οι επενδυτές «ανακάλυψαν» και πάλι τις γαλλικές μετοχές

Prime Partners: Οι επενδυτές «ανακάλυψαν» και πάλι τις γαλλικές μετοχές
Ο δείκτης CAC-40 στο Παρίσι έχει υποχωρήσει μόνο μία φορά κατά 1% μετά τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2016
Η χώρα που θα μπορούσε να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της Ευρώπης είναι κι εκείνη της οποίας οι μετοχές έχουν καταγράψεις τις λιγότερες απώλειες.
Ο λόγος για το γαλλικό χρηματιστήριο.
Συγκεκριμένα, αν και ο CAC 40 έχει παρουσιάσει κέρδη ανάλογα με τον Stoxx Europe 600 μετά τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, έχει υποχωρήσει μόνο μία φορά κατά 1%.
Είναι ενδεικτικό ότι μετά τις 9 Νοεμβρίου του 2017, το γαλλικό χρηματιστήριο έχει καταγράψει κέρδη άνω του 1% σε εννέα συνεδριάσεις.
Παρά την ανησυχία που επικρατεί στις αγορές των ομολόγων, οι επενδυτές στο χρηματιστήριο της Γαλλίας έχουν διατηρήσει την ψυχραιμία τους.
Κι αυτό γιατί -όπως υποστηρίζει ο Francois Savary της Prime Partners- οι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές τον Νοέμβριο του 2016 περιμένουν για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντίπαλος της Marine Le Pen στον δεύτερο γύρο πριν να «ποντάρουν» στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές «ξαναβρήκαν» τις γαλλικές μετοχές καθώς έχει γίνει πιο δύσκολο να προβλέψουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
«Η μεταβλητότητα θα ενισχυθεί τη στιγμή που η αγορά θα αρχίσει να κινείται με βάσει τις εκλογές» είπε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης