Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Wealth: Οι βρετανικές αγορές δεν θα επωφεληθούν από την παγκόσμια ανάπτυξη

RBC Wealth: Οι βρετανικές αγορές δεν θα επωφεληθούν από την παγκόσμια ανάπτυξη
«Αν επικεντρώνεσαι στην παγκόσμια ανάπτυξη, δε θες να εκτίθεσαι (επενδυτικά) σε αγορές που είναι πολύ αμυντικές»
Σε μία εποχή που στα στοιχήματα των επενδυτών στη χρηματιστηριακή αγορά βασίζονται στην παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, οι βρετανικές μετοχές δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, ειδικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα εκτιμά η RBC Wealth Management (διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 430 δισ. δολαρίων!).
«Αν επικεντρώνεσαι στην παγκόσμια ανάπτυξη, δε θες να εκτίθεσαι (επενδυτικά) σε αγορές που είναι πολύ αμυντικές.
Βλέπουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες για άλλες αγορές και προτιμούμε περιοχές πιο “κυκλικές”», υποστηρίζει ο Frédérique Carrier, αναλυτής επενδύσεων της RBC Wealth, ο οποίος τονίζει ότι οι εισηγμένες του Λονδίνου είναι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης, καταναλωτικών αγαθών, κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνιών, που προτιμώνται συνήθως ως «καταφύγια» σε περιόδους που αναμένεται αναταραχή.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι τα τρία τέταρτα περίπου των εταιρειών του δείκτη FTSE 100 διατηρούν τις δραστηριότητές τους κυρίως στο εξωτερικό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης ανέρχεται στο 50%.
Επίσης, ο κ. Carrier αναμένει τα εγχώρια έσοδα Ηνωμένου Βασιλείου να «υποφέρουν» στο μέλλον, λόγω της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και της ασθενέστερης οικονομίας που θα επιφέρει το Brexit.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης