Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Τα 3 σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης - Τα 2 σχετίζονται με την Ελλάδα - Το ενδεχόμενο νέου μνημονίου

tags :
Credit Suisse: Τα 3 σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης - Τα 2 σχετίζονται με την Ελλάδα - Το ενδεχόμενο νέου μνημονίου
Η ελβετική τράπεζα αναφέρεται και στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί νέα χρηματοδότηση του χρέους 
Ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή σταθερότητα χαρακτηρίζει την Marine Le Pen η Credit Suisse.
Αναλύοντας τα πιθανά αποτελέσματα στις εκλογές της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και την ενεργοποίηση του άρθρου 50 σχετικά με το Brexit και τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, η ελβετική τράπεζα παρουσιάζει τα τρία σενάρια για το άμεσο μέλλον της Ευρώπης.

Σενάριο 1: Στις εκλογές κερδίζουν φιλο-ευρωπαϊστές

Στο πρώτο σενάριο, το «θετικό» σύμφωνα με την Credit Suisse, προβλέπει ότι στις εκλογές της Γαλλίας και της Γερμανίας θα κερδίσουν οι φιλοευρωπαϊστές, κεντρώοι υποψήφιοι.
Το σενάριο αυτό προβλέπει επίσης ήττα του Geert Wilders στις εκλογές της Ολλανδίας και σχηματισμό σταθερού κυβερνητικού συνασπισμού.

Σενάριο 2: Χωρίς οριστική λύση η Ελλάδα

Το «μεσαίο σενάριο» προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα θα διαρκέσουν έως το καλοκαίρι, οπότε και δεν αναμένεται να δοθεί οριστική λύση.
Επίσης, η ολλανδική Βουλή θα δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σενάριο 3: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο δάνειο

Σύμφωνα με το «αρνητικό» σενάριο, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάρει μεγαλύτερη χρηματοδότηση χρέους (σσ. δηλ νέο δάνειο-μνημόνιο) και η Le Pen θα εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

Μεγαλύτερος κίνδυνος οι εκλογές της Γαλλίας

«Οι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse θεωρούν ότι οι γαλλικές προεδρικές εκλογές αποτελούν τον σημαντικότερο κίνδυνο για την Ευρώπη αυτό το έτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας σχετικά με τις εκλογές της 23ης Απριλίου.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι κάθε φορά που οι δημοσκοπήσεις βγάζουν ενισχυμένη τη Le Pen θα αυξάνεται η μεταβλητότητα στις αγορές.
Πάντως, η Credit Suisse θεωρεί απίθανο να αποχωρήσει κάποια χώρα από την ευρωζώνη, αλλά προειδοποίησε ότι «οι θεσμικές εγγυήσεις κατά μιας διάλυσης του ευρώ παραμένουν ημιτελείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης