Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Ο γενικός δείκτης στο ΧΑ «κάθεται» πάνω από το όριο ανοχής των αγοραστών

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Ο γενικός δείκτης στο ΧΑ «κάθεται» πάνω από το όριο ανοχής των αγοραστών
Ο Τραπεζικός Δείκτης «κρατάει» τη γραμμή στήριξης στις 740 με 743 μονάδες και παραμένει στο ανοδικό παιχνίδι των 840 με 850 μονάδων
Συνεχίζεται η αναμονή των επενδυτών με το Γενικό Δείκτη να κάθεται πάνω από το όριο ανοχής των αγοραστών στις 638 μονάδες αρνούμενος όμως να αναμετρηθεί με τη καθοδική γραμμή τάσης, που ενώνει τις τελευταίες τέσσερις τοπικές κορυφές και διέρχεται από τις 657 μονάδες, σημειώνει ο τεχνικός αναλυτής της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος στο εβδομαδιαίο σχόλιό τους για την αγορά.
Πιθανή επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής με τζίρο συναλλαγών άνω των 70 εκατ. ευρώ θα βάλει τις βάσεις για μια γρήγορη ανάβαση προς το επίπεδο πρώτης αντίστασης των 685 με 690 μονάδων.
Μέχρι τότε όμως η συνεχόμενη δυσπραγία επισκιάζει τις όποιες σύντομες προσπάθειες ανοδικής επαγρύπνησης, σημειώνει ο αναλυτής.
Από τους επιμέρους τεχνικούς δείκτες οι Fisher Transform (10) και ο SMI Ergodic Oscillator (5,21) παρουσιάζουν σημάδια άρνησης τμήσης και ανοδικής συνέχειας, ενώ οι ταλαντωτές Chaikin Money Flow (21) και Relative Strength Index(14) παραμένουν σε ένα εύθραυστο θετικό momentum δίχως μέχρι τώρα να έχουν «προκαλέσει», καθώς διατηρούν μια σχετική απόσταση από τα υπεραγορασμένα επίπεδα τιμών.
Θετικές αλλά και εδώ πολύ ευμετάβλητες είναι  οι ενδείξεις, που παίρνουμε από τους παραμετροποιημένους κινητούς μέσους McGinley Dynamic (14) και Square Moving Average (21) καθώς ναι μεν ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από αυτές αλλά με μικρό ποσοστιαίο διάνυσμα, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Σε ό,τι αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση αναφέρει πως για άλλη μια φορά η είσοδος του FTSE 25 μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1.740 με 1.760 μονάδων έφερε ανοδικό «ρετάρισμα». Μόνο η  διαφυγή από την εν λόγω ζώνη θα δώσει πάτημα για την προσέγγιση των 1.800 μονάδων.
Τέλος, όσο ο Τραπεζικός Δείκτης «κρατάει» τη γραμμή στήριξης στις 740 με 743 μονάδες παραμένει στο ανοδικό παιχνίδι  των 840 με 850 μονάδων.
Εάν όμως στις επόμενες συνεδριάσεις πραγματοποιηθεί καθοδική τμήση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα δώσει τιμές χαμηλότερα των 720 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης