Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Το Frexit θα στείλει την απόδοση του 2ετούς γαλλικού ομολόγου στο 10%

JP Morgan: Το Frexit θα στείλει την απόδοση του 2ετούς γαλλικού ομολόγου στο 10%
Σε περίπτωση που η Γαλλία βγει εκτός ευρώ αναμένεται μεγάλο sell off στα ομόλογα
Αν και επιμένει ότι το ενδεχόμενο νίκης της Marine Le Pen στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές είναι λιγότερο πιθανό από ό,τι προβλέπεται στα στοιχήματα, η JP Morgan σύνταξε note σχετικά με το μέλλον των γαλλικών ομολόγων σε αυτή την περίπτωση και εάν η ακροδεξιά πολιτικός υλοποιήσει την υπόσχεση της για Frexit.
Η Le Pen έχει υποσχεθεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ μέσα σε έξι μήνες, η JP Morgan προειδοποιεί ότι η διαδικασία θα είναι λίγο πιο περίπλοκη.
«Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κόστος που συνεπάγεται η μετάβαση σε άλλο νόμισμα, από την άποψη της εκτέλεσης, της νομικής αβεβαιότητας κλπ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μάλιστα προκειμένου οι αναλυτές να δώσουν μια πρόγευση του τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση Frexit χαρατηρίζουν ως «βόλτα στο πάρκο» την προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την ΕΕ σε σχέση με την αντίστοιχη προσπάθεια της Γαλλίας.

Sell off στα γαλλικά ομόλογα

Οι προσδοκίες για υποτίμηση του νομίσματος, υψηλότερο πληθωρισμό και ενδεχόμενη περαιτέρω αναδιάρθρωση θα μπορούσαν να προκαλέσουν sell-off στα γαλλικά ομόλογα πολύ πιο σοβαρό σε σχέση με το τελευταίο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόδοση του 2ετούς γαλλικού ομολόγου θα φτάσει στο 10% σε περίπτωση Frexit.
Αντίστοιχα, η απόδοση του 10ετούς -που τώρα βρίσκεται στο 1,086%- θα εκτοξευθεί στα 5,7% για πρώτη φορά μετά το 1997, πριν τελικά καταλήξει στο 4% όταν η μετάβαση θα έχει ολοκληρωθεί.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης