Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Merkel απειλεί με υπερφορολόγηση αμερικανικών εταιρειών εάν ο Trump αλλάξει τη νομοθεσία

Bloomberg: Η Merkel απειλεί με υπερφορολόγηση αμερικανικών εταιρειών εάν ο Trump αλλάξει τη νομοθεσία
H Γερμανία απειλεί με σταδιακά υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές από την Αμερική επιτρέποντας στις γερμανικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις ΗΠΑ να εκπίπτουν από το φόρο εισαγωγής
Ισχυρή προειδοποίηση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Trump απεύθυνε η A. Merkel, σχετικά με την προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση που θέλει να προχωρήσει ο αμερικανός πρόεδρος λέγοντας, ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σκληρή απάντηση από τη Γερμανία ακόμη και αύξηση των τιμολογίων για τις αμερικανικές εταιρείες.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δημοσιεύματα από το γερμανικό Der Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο αλλαγής της φορολογικής πολιτικής της για τις ξένες εταιρείες, φορολογώντας μόνο τις αμερικανικές που εισάγουν προϊόντα κι όχι αυτές που εξάγουν.
Έγγραφα που διέρρευσαν σχετικά με την επερχόμενη συνάντηση της Merkel με τον Trump παραθέτει το γερμανικό Spiegel και αφορούν, τα μέτρα «προστατευτικού τιμολογίου» τα οποία ετοιμάζει η αμερικανική κυβέρνηση και τα οποία σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία, απειλεί με σταδιακά υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές από την Αμερική επιτρέποντας στις γερμανικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις ΗΠΑ να εκπίπτουν από το φόρο εισαγωγής σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις ζημίες.
Έτσι, η Γερμανία θα αποκτούσε το χαμηλότερο εταιρικό φόρο κάνοντας την ακόμη πιο ελκυστική στις ξένες επενδύσεις.
Οι εμπορικές συμφωνία πρόκειται να είναι ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Merkel - Trump, την πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία ως αμερικανού πρόεδρου.
Μάλιστα η Merkel, ζήτησε από την ΕΕ να ισχυροποιήσει τη θέση της στον τομέα του εμπορίου υπογράφοντας νέες εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες εκτός ΕΕ, ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης