Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της παράλληλα με το QE

tags :
FT: Η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της παράλληλα με το QE
Η ΕΚΤ αναζητά μια νέα στρατηγική εξόδου από την υπέρ-χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα
Την στρατηγική πολιτική που θα εφαρμόσει στο εξής η Ευρωπαϊκή τράπεζα αλλά και τις «πράσινες» επενδύσεις που φαίνεται να λαμβάνουν σημαντικό ποσοστό της χρηματοδότησης με τα λεγόμενα «πράσινα ομόλογα» αναλύουν αναλυτές για λογαριασμό των Financial Times.
Ο Olivier Garnier, επικεφαλής οικονομολόγος της Société Générale σχολιάζει την στρατηγική εξόδου της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας από την υπέρ-χαλαρή νομισματική πολιτική που ο επικεφαλής της Mario Draghi εφαρμόζει και υπερασπίζεται με πάθος.
Για τον Olivier Garnier πάντως, δεν είναι απίθανο η ΕΚΤ να αυξήσει τελικά τα επιτόκια της παραλληλα με το πρόγραμμα Ποσοστικής Χαλάρωσης(QE) στην προσπάθεια της να ελέγξει τις δαπάνες της.
«Οι αγορές δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν προεξοφλήσει τη δυνατότητα τέτοιων αλλαγών σε μια προσπάθεια στρατηγικής εξόδου της ΕΚΤ».
Εάν οι συνθήκες συνηγορούσαν υπέρ μιας τέτοιας αλλαγής, η ΕΚΤ θα πρέπει να προετοιμαστεί νωρίτερα γι αυτή τη μετάβαση» εκτιμά ο αναλυτής της Société Générale.
Από την πλευρά του ο αναλυτής των Financial Times, Stephen Foley περιγράφει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της επενδυτικής συμφωνίας ανάμεσα στο αμερικανικό hedge Fund, Mariner Investment και της Credit Agricole, το οποίο αποτελεί ένα νέο δείγμα αυτού που είναι περισσότερο γνωστό ως «σύνθετη τιτλοποίηση».
«Το αμερικανικό Hudge Fund υποστηρίζει ότι έχει βρει έναν τρόπο για να ενεργοποιήσει μια επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων και να την μετατρέψει σε μια νέα χρηματοδότηση ύψους 2 δισ δολαρίων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλα έργα πρασίνου».
Δεν υπάρχουν αρκετά ουσιαστικά δεδομένα που να αναφέρονται στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στις εταιρείες, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, λέει ο Patrick Odier, διευθύνων σύμβουλος της Lombard Odier Group.
«Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για το λεγόμενο «επενδυτικό αντίκτυπο»- όπου αναζητώνται κερδοφόρες κοινωνικές επιχειρήσεις τα προϊόντα των οποίων κάνουν τη ζωή κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη- κι παρουσιάζει τελευταία μεγάλη δυναμική προς την μικροχρηματοδότηση, τα λεγόμενα «Πράσινα ομόλογα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης