Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Το αντίο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους...έρχεται από την Ολλανδία

tags :
Capital Economics: Το αντίο στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους...έρχεται από την Ολλανδία
Μόνο εάν ένας συνασπισμός των VVD, εργατικού και D66, έχουν μαζί τουλάχιστον 76 έδρες, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας
Μόνο η περίπτωση που τα τρια φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Ολλανδίας, το VVD, το εργατικό και το D66, καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, θα μπορούσε η Ελλάδα να ευελπιστεί σε μια θετική στάση έναντι του αιτήματός της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Αυτό εκτιμά η Capital Economics, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων (75%), θεωρεί ότι είναι δύσκολο να μπορέσει να σχηματιστεί ένας συνασπισμός των τριών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Ιδιαίτερα καθώς το 2012-17 η Ολλανδία έζησε μια κυβέρνηση «Μεγάλου Συνασπισμού» – την οποία πληρώνει πρωτίστως το Εργατικό Κόμμα, που δημοσκοπικά απειλείται με καθίζηση, και το κρίσιμο ερώτημα είναι προς τα πού θα κινηθούν οι ψηφοφόροι που το εγκαταλείπουν.
Προς το παρόν, επικρατεί μια δημοσκοπική εικόνα αβεβαιότητας και αλλαγών.
Είναι πιθανή μια ανατροπή συσχετισμών στο εσωτερικό της Δεξιάς, με τους (πιο «παραδοσιακούς» συντηρητικούς) Χριστιανοδημοκράτες να πετυχαίνουν μια μεγάλη ανάκαμψη και να διεκδικούν ξανά από το («φιλελεύθερο») Λαϊκό Κόμμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας την πρωτοκαθεδρία (την οποία είχαν ιστορικά και έχασαν τα προηγούμενα χρόνια).
Από εκεί και πέρα, όλοι δείχνουν να διεκδικούν άνοδο των ποσοστών τους (κυρίως στο φόντο της πτώσης του Εργατικού Κόμματος): από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και την Πράσινη Αριστερά μέχρι το σοσιαλφιλελεύθερο D66 και το Κόμμα για τα Ζώα.
Σύμφωνα με την Capital Economics επιμένως, μόνο στην περίπτωση που τα τρια φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Ολλανδίας, το VVD, το εργατικό και το D66, καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, θα μπορούσε η Ελλάδα να ευελπιστεί σε μια θετική στάση έναντι του αιτήματός της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Και αυτά τα τρια κόμματα πρέπει να έχουν μαζί τουλάχιστον 76 έδρες, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης