Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Μόλις στο 16% οι πιθανότητες εκλογής της Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

tags :
JP Morgan Cazenove: Μόλις στο 16% οι πιθανότητες εκλογής της Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές
Ακόμη και αν αναδειχθεί νικήτρια η Le Pen, δεν θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Πολύ χαμηλά, μόλις στο 16%, εκτιμά η JP Morgan Cazenove την πιθανότητα να αναδειχθεί νικήτρια στις προσεχείς εκλογές της Γαλλιας, η Marine Le Pen.
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της JP Morgan Cazenove, ακόμη και αν εκλεγεί η Le Pen στη γαλλική προεδρία, η πλεοψηφία της στη γαλλική βουλή είναι σχεδόν απίθανο να επιτευχθεί.
Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζες προχωρά σε μια ανάλυση ευαισθησίας των μεγεθών των γαλλικών τραπεζών, σε περίπτωση που επικρατήσουν τα παραπάνω απίθανα σενάρια.
Εάν νικήσει στις εκλογές, τότε ο κίνδυνος μείωσης των τραπεζικών κερδών είναι στο 8%, ενώ η επίπτωση στους δείκτες Core Tier 1 αναμένεται να είναι κατά 300-500 μονάδες βάσης χαμηλότεροι.
Στην ανάλυση αυτή λαμβάνει υπόψιν το γεγονός ότι η κεφαλαιακή διάρθρωση των γαλλικών τραπεζών είναι πολύ καλύτερη από εκείνη προ κρίσης, ενώ το κόστος χρηματοδότησης έχει βελτιωθεί μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε περίπτωση που η Le Pen προκαλέσει την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη, τότε ο γαλλικός τραπεζικός κλάδος θα αντιμετωπίσει προβλήματα στους ισολογισμούς, αλλά η πρόοδος στην απομόχλευση που έχουν συντελέσει θα βοηθήσει τον κλάδο στην αλλαγή του νομίσματος στις υποχρεώσεις του.
Σε αυτήν την περίπτωση οι δείκτες Core Tier 1 αναμένεται να είναι κατά 430 μονάδες βάσης χαμηλότεροι, λόγω της απομείωσης κατά 30% των κρατικών ομολόγων που κατέχει ο κλάδος και εκτιμώντας ότι το νέο φράγκο θα υποστεί μια υποτίμηση της τάξεως του 20% έναντι του ευρώ.
Μπορεί το Frexit να ένα πολύ απομακρυσμένο σενάριο, ακόμη και αν υποτεθεί μια πιθανότητα 16% για τη νίκη Le Pen, η JP Morgan Cazenove θεωρεί ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι οι αποτιμήσεις των γαλλικών τραπεζών θα είναι υψηλές.
Στις εκτιμήσεις της, οι γαλλικές τράπεζες θα διαπραγματεύονται στο 10x σε όρους PE, 1x ΚΑΕ για RoNAV 10% σε 2018e.
Αυτό θα σήμαινε ακόμα ένα discount ~ 10% στον ευρύτερο τομέα με 11.6x σε όρους PE, 1.1x NAV για RoNAV 10%.

Αναλυτικά τα σενάρια με τις πιθανότητες που επεξεργάζεται η  JP Morgan Cazenove:



Ειδικότερα, οι πιθανότητες νίκης για κάθε υποψήφιο:



Αποτιμήσεις:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης