Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α-» για την Deutsche Bank - Παραμένει αρνητικό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α-» για την Deutsche Bank - Παραμένει αρνητικό το outlook
Η έκθεση του οίκου αξιολόγησης έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ από το γερμανικό κολοσσό
Στην επιβεβαίωση της βαθμολογίας «Α-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank προχώρησε σήμερα 13 Μαρτίου 2017 η Fitch, διατηρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) αρνητικές και την αξιολόγηση βιωσιμότητας στο «a-».
Η βραχυπρόθεσμη βαθμολογία παρέμεινε στο «F1».
Η έκθεση του οίκου αξιολόγησης έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 8 δισ. ευρώ από το γερμανικό κολοσσό, αλλά και τη γενικότερη αναθεώρηση της στρατηγικής του μέχρι το 2020.
Λόγω λοιπόν της επικείμενης βελτιωμένης ρευστότητας, η Fitch μετακίνησε την τράπεζα από τις εταιρείες «υπό παρακολούθηση» (Rating Watch Negative).
Επίσης, η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που εξετάζει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης στις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ίσως της αποφέρει ακόμα 2 δισ. δολάρια.
Η εκτέλεση του νέου στρατηγικού σχεδίου χωρίς αξιοσημείωτες αποτυχίες, σχολιάζει η Fitch, θα είναι ένα «κλειδί» για τη διατήρηση των τρεχουσών αξιολογήσεων.
Ωστόσο, οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την πιθανότητα υποβάθμισης αν συνεχιστεί η περαιτέρω αποδυνάμωση της τράπεζας από, για παράδειγμα, τα χαμηλότερα έσοδα ή την απώλεια μεριδίου αγοράς.
Ο οίκος εκτιμά ότι η ΑΜΚ θα αυξήσει στο 14,1% τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 (Common Equity Tier 1), από 12,6%, ενώ θα διαμορφώσει τον δείκτη μόχλευσης στο 4,1%, επιδόσεις που είναι υψηλότερες ή κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί (14% ο CET1 και 4,5% ο δείκτης μόχλευσης).
Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank κατέγραψε σημαντικές ζημίες το δ' τρίμηνο του 2016, κλείνοντας μία ακόμα ταραχώδη χρονιά κατά την οποία επλήγη από δικαστικά έξοδα, περικοπές και οικονομικές αντιξοότητες.
Οι καθαρές ζημίες της γερμανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 2,12 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται χειρότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα καθαρά έσοδα για το αντίστοιχο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισ. ευρώ, έναντι 6,6 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2015.
Κατά τους τελευταίους δύο μήνες η Deutsche Bank έχει συμφωνήσει να πληρώσει περίπου 8 δισ. δολάρια προκειμένου να ρυθμιστούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μακροχρόνια νομικά θέματα με τις ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους επενδυτές ωστόσο να εκφράζουν ακόμα ανησυχίες απέναντι σε ορισμένα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατοι διακανονισμοί ήταν οδυνηροί για την τράπεζα, έχουν επιφέρει κάποια ανακούφιση στις τάξεις των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης