Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Καθυστερεί η συμφωνία, διολισθαίνει το ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Καθυστερεί η συμφωνία, διολισθαίνει το ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες περιμένουν οι αναλυτές
Οι μέρες φεύγουν και οι επενδυτές βλέπουν πως ούτε στις 20 Μαρτίου στο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί θα υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης
Οι αναλυτές φοβούνται πως η διαπραγμάτευση μπορεί ακόμα να κρατήσει άλλους δύο μήνες εξέλιξη που δεν μπορεί να αυξήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Οι μέρες φεύγουν και οι επενδυτές βλέπουν πως ούτε στις 20 Μαρτίου στο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί θα υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι επενδυτές βλέπουν πως όσο περνάνε οι μέρες το ύψος των μέτρων αυξάνεται και η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη εδώ και μήνες περιμένοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς τελικά να έρχεται συμφωνία.
Χθες, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις με επίκεντρο τις τράπεζες και σήμερα δεν αποκλείεται να δούμε συνέχεια των πιέσεων καθώς δεν υπάρχουν θετικά νέα.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Fourlis που ανακοίνωσε αποτελέσματα χρήσης και τα οποία ήταν ανάλογα και λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων των επενδυτών.
Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν ανακοίνωσε μέρισμα, αλλά όπως αναφέρει η Eurobank στο πρωινό της σχόλιο, εξακολουθεί να περιμένει πρόταση για μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση.

 Euroxx

Η απογοήτευση για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα επηρεάσει την αγορά και τις τράπεζες.
 
Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το αρνητικό της πρόσημο, καθώς στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιος καταλύτης που θα μπορούσε να αυξήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η διαδικασία για την αναθεώρηση του προγράμματος συνεχίζεται και μάλιστα μπορεί να διαρκέσει και άλλους δύο μήνες.
 
Beta

Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα μετά τη σημαντική υποχώρηση στη χθεσινή συνεδρίαση λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων.
Στη σημερινή ατζέντα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, η έναρξη της δημόσιας προσφοράς του διαπραγματεύσιμου ομολόγου του ΟΠΑΠ και η τηλεδιάσκεψη της Fourlis για την ενημέρωση των αναλυτών για την πορεία των αποτελεσμάτων χρήσης.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης