Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Εάν κερδίσει η Le Pen, οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών θα υποχωρήσουν κατά 25%

Citigroup: Εάν κερδίσει η Le Pen, οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών θα υποχωρήσουν κατά 25%
Αν και βάσει των δημοσκοπήσεων η Marine Le Pen δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί...
Μια νίκη της Marine Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα σακατέψει τις γαλλικές τραπεζικές μετοχές, αναφέρεται σε ανάλυση της Citigroup.
Όπως προβλέπουν οι αναλυτές, οι γαλλικές τράπεζες θα χάσουν κατά μέσο όρο περίπου το ένα τέταρτο της αξίας τους στην αγορά, σε περίπτωση που κερδίσει η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Αν και δινουν λίγες πιθανότητες δεδομένων των δημοσκοπήσεων, ωστόσο -με βάσει και το πρόσφατο παρελθόν (δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αμερικανικές εκλογές)- η Citigroup αναρωτιέται «τι θα γίνει εάν...;».
«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν στο παρελθόν» επισημαίνουν οι αναλυτές και προσθέτουν ότι τα γαλλικά κρατικά ομόλογα αλλά και οι γαλλικές τραπεζικές μετοχές θα δεχθούν σημαντικές πιέσεις.
«Πιστεύουμε ότι η καθοδική κίνηση θα είναι σημαντική» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Η Le Pen θέλει την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και την μετάβαση της χώρας σε νέο νόμισμα.
Οι κίνδυνοι για τις τράπεζες από τη νίκη της περιλαμβάνουν μια πτώση στα γαλλικά κρατικά ομόλογα, που δεν αποτελούν μόνο ένα σημαντικό κομμάτι των ισολογισμών των τραπεζών, αλλά θα ενισχύσουν το κόστος χρηματοδότησης, σύμφωνα με τη Citigroup.
Ενδεικτικά οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι μετοχές της Societe Generale θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 38% από το κλείσιμο της Τρίτης (14/3/2017) εάν εκλεγεί η Le Pen, της BNP Paribas κατά 23%, της Credit Agricole κατά 30% και της Natixis κατά 34%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης