Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ευρώ – Στα 1,03 δολάρια έως το τέλος του 2017

Deutsche Bank: Επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ευρώ – Στα 1,03 δολάρια έως το τέλος του 2017
Μακροπρόθεσμα όμως, η διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής σε Ευρωζώνη και Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσει το δολάριο
Επί τα βελτίω αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το ευρώ ο αναλυτής της Deutsche Bank για τις ισοτιμίες, George Saravelos, αποκλείοντας έτσι την εξίσωση του ευρωπαϊκού νομίσματος και του δολαρίου μέσα στο τρέχον έτος.
Αν και η γερμανική τράπεζα ανέμενε η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να βρεθεί στο 1 και το 0,98 το β’ 6μηνο και το τέλος του 2016, πλέον οι προβλέψεις της διαμορφώνονται στο 1,08 και 1,03 αντίστοιχα.
Ωστόσο, ο κ. Saravelos εκτιμά ότι πριν από τα παραπάνω, το ευρωπαϊκό νόμισμα θα ανακάμψει στα 1,10 δολάρια, από περίπου 1,06 που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή.
«Είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί σχετικά με την περαιτέρω βραχυπρόθεσμη αδυναμία του ευρώ.
Γινόμαστε πλέον ουδέτεροι και βλέπουμε μία τιμή στα 1,10 δολάρια τους επόμενους δυο μήνες.
Ο λόγος είναι η μη εφαρμογή (για το 2017) των φορολογικών μεταρρυθμίσεων από την αμερικανική κυβέρνηση και οι δυσάρεστες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη (των Η.Π.Α.).
Μακροπρόθεσμα όμως, η διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής σε Ευρωζώνη και Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσει το δολάριο.
Η Federal Reserve μπορεί τελικά να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από όσο αναμένουν οι αγορές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος.
Κλείνοντας, επισημαίνει ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη αναφορικά με τις γαλλικές και γερμανικές εκλογές, φαίνεται να υποχωρούν, ενώ την ίδια στιγμή η Ε.Κ.Τ. έχει εκφράσει τη διάθεση για μία πιο επιθετική, σταδιακά, νομισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης