Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δυναμική: Τα σενάρια για την πορεία του Γενικού Δείκτη μετά την 5η αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής διαφυγής

tags :
Δυναμική: Τα σενάρια για την πορεία του Γενικού Δείκτη μετά την 5η αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής διαφυγής
Τι σημειώνει στην τεχνική του ανάλυση ο Απόστολος Μάνθος, αναλυτής της Δυναμικής Χρηματιστηριακής
Η αποτυπωμένη γραμμή αντίστασης «Β» στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του Γενικού Δείκτη στάθηκε για 5η φορά από τις αρχές του έτους πολύ «σκληρή» για να τμηθεί ανοδικά με αποτέλεσμα να φέρει σε θέση αδυναμίας τους Buyers, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος, στο εβδομαδιαίο του σχόλιο για την αγορά.
Το γεγονός αυτό έχει σπρώξει το δείκτη χαμηλότερα και από τη ζώνη στήριξης των 642 με 638 μονάδων πλάθοντας σενάρια πιθανής καθοδικής κίνησης προς τη περιοχή στήριξης των 614 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.
Ξαφνική λήξη στο εν λόγω πτωτικό σενάριο μπορεί να  προκληθεί μόνο με τη σθεναρή επανείσοδο του Γενικού Δείκτη άνω των 642 μονάδων.
Σημείο κλειδί για τις φίλιες δυνάμεις των αγοραστών είναι το επίπεδο από όπου διέρχεται η προαναφερόμενη γραμμή αντίστασης, στις 655 με 658 μονάδες.
Σε ό,τι αγορά τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 αναφέρει πως η διακράτηση ή μη του κομβικού επιπέδου των 1.700 μονάδων θα δώσει το επόμενο διαγραμματικό βήμα.
Σε ένα δείκτη όπου η μετοχή της Coca Cola ( ΕΕΕ ) κατέχει πλέον το 21,77% της βαρύτητας  έχοντας αφήσει 2η και σε σημαντική απόσταση την Alpha Bank (ΑΛΦΑ) με 10,68%, αναφέρει με νόημα ο κ.Μάνθος.
Πιθανή τώρα καθοδική καταστρατήγηση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών  της περιοχής των 1700 μονάδων θα ανοίξει το περιθώριο πτώσης έως και -5%, καθώς το επόμενο επίπεδο σημαντικής στήριξης εντοπίζεται στις 1612 μονάδες. Αντιθέτως ισχυρές ενδείξεις πατήματος στις 1700 μονάδες θα φέρει τον FTSE 25 για ακόμα μια φορά  σε τροχιά ανόδου προς τη ζώνη αντίστασης των 1740 με 1760 μονάδων.
Όσον αφορά τώρα το τραπεζικό δείκτη αυτό που διαφαίνεται στο διάγραμμα τιμών  είναι η καθοδική λύση της γραμμής στήριξης, που διέρχεται από τις 746 με 740 μονάδες  και η πρώτη επαφή με το επίπεδο των 720  με 700 μονάδων.
Η αποτύπωση στις επόμενες συνεδριάσεις ενός ανοδικού candlestick με εμφανή κάτω σκιά -αντίστασης στη πτώση- και κλείσιμο άνω των 746 μονάδων θα προσθέσει πόντους στη σκέψη ενός ανοδικού κυματισμού προς το σημείο των 780 μονάδων ή +6%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης