Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «αρνητικό» από «σταθερό» υποβαθμίζει το outlook της Τουρκίας η Moody's - Επιβεβαιώνεται σε «Ba1» η βαθμολογία

Σε «αρνητικό» από «σταθερό» υποβαθμίζει το outlook της Τουρκίας η Moody's - Επιβεβαιώνεται σε «Ba1» η βαθμολογία
Η Moody's αποδίδει την απόφασή της στη συνεχιζόμενη διάβρωση των θεσμικών οργάνων της χώρας, την πιο αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, τις αυξημένη πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και τον αυξημένο κίνδυνο ενός πιστωτικού σοκ
Σε «αρνητικές» από «σταθερές» υποβαθμίζει τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Τουρκίας ο οίκος αξιολόγησης Moody's, διατηρώντας παράλληλα σε «Ba1» τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα και τα ομόλογα χωρίς εξασφαλίσεις.
Την ίδια στιγμή, το ανώτατο όριο αξιολόγησης (ceilings) παρέμεινε στο «Baa2».
Η Moody's αποδίδει την απόφασή της για το outlook στη συνεχιζόμενη διάβρωση των θεσμικών οργάνων της χώρας, την πιο αδύναμη (σε σχέση με τις προβλέψεις) οικονομική ανάπτυξη, τις αυξημένες πιέσεις στα δημόσια οικονομικά, την υποτιμημένη λίρα, τον υψηλό πληθωρισμό και τον αυξημένο κίνδυνο ενός πιστωτικού σοκ.
Η μη μεταβολή της αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα είναι απόρροια της υψηλής αύξησης του ΑΕΠ, αλλά και του εσωτερικού δυναμισμού της τουρκικής οικονομίας, σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης.
«Το τεταμένο εγχώριο πολιτικό περιβάλλον μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, μια κατάσταση που το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου 2017, για τη συγκέντρωση περαιτέρω εκτελεστικής εξουσίας από τον Πρόεδρο, είναι απίθανο να μεταβάλλει…
Οι δράσεις (της κυβέρνησης Erdogan) για τη μείωση των διαφόρων μορφών αντιπολίτευσης, έχουν υπονομεύσει τη διοικητική ικανότητα της χώρας, ενώ έχουν κατατροπώσει την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα», σημειώνει μεταξύ άλλων η Moody's, η οποία ωστόσο στηρίζει τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάπτυξη 3,3% μέσα στο 2017, έναντι μόλις 2% το 2016 (σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Moody's).
Ο οίκος επισημαίνει πως το εξωτερικό δημόσιο χρέος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στο 49,8% στο τέλος του περασμένου έτους. 
Η έκθεση αναφέρει πως θετική εξέλιξη για την πιστοληπτική ικανότητα («Credit Posotive») της Τουρκίας θα είναι μία ενδεχόμενη μείωση του πολιτικού και γεωπολιτικού ρίσκου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης