Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χαμηλές προσδοκίες για το σημερινό Eurogroup – Συσσώρευση με περιορισμένες συναλλαγές αναμένουν οι αναλυτές

tags :
Χαμηλές προσδοκίες για το σημερινό Eurogroup – Συσσώρευση με περιορισμένες συναλλαγές αναμένουν οι αναλυτές
Σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2016 – Σήμερα δημοσιεύει η Autohellas
Το μείγμα ειδήσεων δεν είναι θετικό για το ελληνικό χρηματιστήριο και οι επενδυτές απέχουν τηρώντας στάση αναμονής.
Από τη μία βλέπουν πως δεν υπάρχουν αξιόλογες πιθανότητες για γρήγορο κλείσιμο της συμφωνίας και από την άλλη βλέπουν πως το πολιτικό σκηνικό είναι εύθραυστο.
Υπάρχουν βουλευτές που εισηγούνται να μην κλείσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση και να ανακοινώσει εκλογές προκειμένου να μην λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό κόστος και άρα να μην μειωθούν περαιτέρω τα ποσοστά.
Ο χρόνος πάντως κυλάει και είναι εις βάρος της χώρας και των πολιτών οι οποίοι έχουν βαρεθεί τα πολιτικά παιχνίδια και περιμένουν να σταθεί ο πολιτικός κόσμος στο ύψος του και να τερματίσει κάποια στιγμή την κρίση.
Όσοι ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο βλέπουν πως τα τελευταία 7 και πλέον έτη όχι μόνο δεν μπορούν οι χρηματιστηριακές να βγάλουν κέρδη αλλά δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός, οι επενδυτές απουσιάζουν, οι brokers επιβαρύνονται με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που δεν μπορούν να πληρώσουν με τέτοιους τζίρους και παράλληλα βλέπουν την κυβέρνηση να μην θέλει να κλείσει την αξιολόγηση και τον λογαριασμό να ανεβαίνει.
Για σήμερα αναμένεται άλλη μία συνεδρίαση χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά σήμερα να κινηθεί χαμηλότερα.

IBG

Λόγω των χαμηλών προσδοκιών για το σημερινό Eurogroup οποιαδήποτε πρόοδος θα ήταν ένα θετικό σημάδι για την αγορά.
Σε εταιρικό επίπεδο η Σαράντης δημοσιεύει αύριο 21 Μαρτίου αποτελέσματα χρήσης, η Τιτάν στις 23/3 και η Aegean επίσης στις 23/3.

Beta

Οι χαμηλές προσδοκίες για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να διατηρήσουν κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον με τους επενδυτές να εστιάζουν τώρα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.
Στη σημερινή ατζέντα το Eurogroup συνεδριάζει στις Βρυξέλλες ενώ η Autohellaς δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2016.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης