Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα κλείσει πριν τον Ιούνιο του 2017

tags :
Citigroup: Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα κλείσει πριν τον Ιούνιο του 2017
Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ρευστότητας στο άμεσο διάστημα
Στην εκτίμησή της ότι δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2017, επαναλαμβάνει η Citigroup, εξαιτίας της έλλειψης κάποιας ανάγκης ρευστότητας από την Ελλάδα.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στο ημερήσιο σχόλιό τους, δεδομένου του μεγάλου όγκου των ζητημάτων που βρίσκονται υπό συζήτηση με τους δανειστές, εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Μαρτίου 2017.
Θα είναι το τέταρτο κατά σειρά Eurogroup - από τις 20 Δεκεμβρίου του 2016 που ήταν το πρώτο χρονικό ορόσημο που είχε τεθεί για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς - που θα περάσει άπρακτο, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι φως στο τούνελ δεν διαφαίνεται ούτε για το άτυπο Συμβούλιο που θα γίνει στις 7 Απριλίου στην Μάλτα.
Πιθανότερο είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο του 2017, πριν από τις επόμενες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο, εκτιμά η Citigroup.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup με συνέντευξη του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφερόμενος στην Ελλάδα εκτιμά ότι ΔΝΤ θα αποφασίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Θα ήταν «πολύ ευπρόσδεκτο», αν αυτό γινόταν πριν από το καλοκαίρι, αναφέρει ο Jeroen Dijsselbloem και εκτιμά πως μια γρήγορη ολοκλήρωση της εν εξελίξει δεύτερης αξιολόγησης από τους πιστωτές είναι μάλλον δύσκολο.
Προσθέτει πως δεν πιστεύει ότι οι θεσμοί θα την ολοκληρώσουν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα, τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης