Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω της αβεβαιότητας στην Ευρώπη

tags :
UBS: Η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω της αβεβαιότητας στην Ευρώπη
Ο χρυσός έχει αρχίσει να κερδίζει το έδαφος που έχασε μετά τις αμερικανικές εκλογές 
Ο χρυσός έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 4% μετά τις αμερικανικές εκλογές αλλά έχει καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες του και από την αρχή του 2017 ενισχύεται κατά 7%.
Μάλιστα, το πολύτιμο μέταλλο που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή του ενισχύθηκε λόγω της αδυναμίας που παρουσίασε το δολάριο.
Σύμφωνα με note της UBS, οι αναλυτές πιάστηκαν απροετοίμαστοι από την ανθεκτικότητα του χρυσού τις τελευταίες δυο εβδομάδες και μέρος αυτής της ανθεκτικότητας είναι λόγω της παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη.
Το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στην Ινδία και Κίνα, τις δυο μεγαλύτερες αγιρές για τον χρυσό, με το trade του Φεβρουαρίου από την Κίνα να φαίνεται αρκετά ενθαρρυντικό, η UBS πιστεύει ότι το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στις φυσικές αγορές.
«Κάποιο από το ενδιαφέρον είναι πιθανό να στραφεί προς τις φυσικές αγορές.
Ο χρυσός είναι σχεδόν κατά 4% φθηνότερος από την αρχή του Μαρτίου του 2017 και με την πρόσφατη απόδοση να υποδηλώνει μια αξιοπρεπή στήριξη στα περίπου 1.200 δολ., θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν οι φυσικοί αγοραστές θα συγκεντρωθούν σε αυτά τα σχετικά χαμηλότερα επίπεδα» αναφέρεται στο note της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης