Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Vontobel Asset Management: Οι ΗΠΑ δεν θα εκτροχιάσουν την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Vontobel Asset Management: Οι ΗΠΑ δεν θα εκτροχιάσουν την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου
Εντός του ΟΠΕΚ συζητείται έντονα το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής 
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα (21/3/2017) λόγω προσδοκιών για επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και μείωση της ημερήσιας παραγωγής και καθώς η ισχυρή ζήτηση φάνηκε να διαβρώνει το πλεόνασμα της αγοράς.
Μέχρι στιγμής, η πρόσφατη συμφωνία για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η συμμόρφωση των εμπλεκόμενων εξαγωγέων είναι αποσπασματική, ενώ άλλοι παραγωγοί, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες τους για να καλύψουν το κενό.
Ως αποτέλεσμα, η τιμή του αργού υποχώρησε άνω του 10% από την αρχή του 2017.
Σύμφωνα με πηγές εντός του ΟΠΕΚ, προκειμένου να σταματήσει η πτώση της τιμής, τα μέλη του γκρουπ σκέφτονται όλο και περισσότερο την επέκταση της συμφωνίας για την εξισορρόπηση της αγοράς.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι χώρες εκτός του ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία.
Πάντως, σύμφωνα με τους traders, η υγιής ζήτηση πετρελαίου θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των αγορών και στην στήριξη των τιμών.
«Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2017 αναμένεται να παραμείνει υγιής και να ξεπεράσει τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο αύξησης της ζήτησης κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός της ισχυρής ζήτησης και της ασθενέστερης προσφοράς παγκοσμίως -που οδηγεί σε εξισορρόπηση της αγοράς- δεν θα εκτροχιαστεί από την παραγωγή αμερικανικού σχιστόλιθου» δήλωσε ο Jeremy Baker της Vontobel Asset Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης